Haberler

Orhan Okulu Kumluca'dan Altın Kemerle Döndü

Orhan Okulu Kumluca'dan altın kemerle döndü

Kırkgöz Döşemealtı Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Orhan Okulu, 17'nci Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde tüm rakiplerini yenerek başpehlivan oldu.

Döşemealtı Belediyesi adına güreşen Orhan Okulu, 17'nci Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri finalinde Ankara Büyükşehir güreşçisi Recep Kara ile karşılaştı. Orhan Okulu, rakibini yenerek geçen yılın ardından bu yıl da Kumluca'nın başpehlivanı unvanını kazandı.

Başpehlivan Orhan Okulu'yu kutlayan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, er meydanlarının yıldızı olarak gördüğü güreşçinin başarılarıyla gurur duyduğunu söyledi. Başkan Genç, Güreşçimiz azmi, disiplini, çalışkanlığı ve kişiliğiyle Türkiye'nin örnek sporcularından birisidir. Döşemealtı'na yaşattığı bu güzel mutluluk için başta antrenörümüz Kemal Yılmaz olmak üzere Orhan Okulu ve tüm sporcularıma teşekkür ederim dedi.

DÖŞEMEALTI'NA DAVET

Yeni yılın ilk sınavını memleketi Kumluca güreşlerinde veren Orhan Okulu, Ata sporumuza sahip çıkan Döşemealtı Belediye Başkanımız Turgay Genç adına güreşmekten onur duyuyorum. Amacım tıpkı Kumluca'da olduğu gibi Antalya genelinde katılacağım tüm müsabakalardan altın kemerle dönmek. Önümüzdeki hafta sonu Muratpaşa'da, 15 Mayıs Pazar günü de Döşemealtı'nda yapılacak güreş organizasyonlarına tüm güreşseverleri bekliyoruz diye konuştu.

Türkiye'nin en eski güreş organizasyonlarından Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşlerini 3 kez üst üste kazanarak adını efsaneler arasına yazdıran Orhan Okulu, geçen yıl da Edirne'de tarihi Kırkpınar'da altın kemerin sahibi olmuştu.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU BUGÜN ÜZÜCÜ HABERLER ALDIK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 17'nci Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve 70 başpehlivanın mücadele ettiği Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni izledi. Yaklaşık 10 bin güreş severin takip ettiği etkinlikte konuşan Bakan Çavuşoğlu, Bugün üzücü haberler aldık. Er meydanlarımızın yiğit güreşçilerinden Mehmet Yeşil Yeşil'in babası Süleyman Yeşil ağabeyimiz hakkın rahmetine kavuştu. Allah rahmet eylesin. Bugün Gaziantep'te ve Nusaybin'de şehitlerimiz var. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kalleş teröristler şunu bilsin, bu er meydanları olduğu sürece Türkü, Türkiye'yi kimse yenemez. Bu alçak teröristler bilsin, onların kökünü kazıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu er meydanları olduğu sürece, bu ay yıldızlı bayrak her zaman göklerde olacak. Hem Türkiye'de hem de dünyanın her köşesinde bu ay yıldızlı bayrak dalgalanacak. Allah'ın izni ile hepsi ile mücadele ediyoruz. DAEŞ, PKK, DHKP-C ve paralel yapıyla da hepsiyle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz diye konuştu.

YEŞİL YEŞİL'İN BABASI KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenen yağlı güreşlerde başpehlivan oğlu Mehmet Yeşil Yeşil'in müsabakasını izlerken kalp krizi geçiren 60 yaşındaki Süleyman Yeşil, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında Karatepe Stadyumu'nda Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı. Dün başlayıp bugün başpehlivanlık müsabakalarıyla devam eden güreşlerde Kırkpınar başpehlivanlarından Mehmet Yeşil Yeşil de mücadele etti. Tribünden oğlunun müsabakasını izleyen Süleyman Yeşil, aniden fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Süleyman Yeşil, ambulansla Kumluca Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Baba Yeşil, burada yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Babasının fenalaştığını öğrenen başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil de hastaneye geldi. Babasının vefat haberini alan Mehmet Yeşil Yeşil, büyük üzüntü yaşadı

ORHAN OKULU BAŞPEHLİVAN OLDU

Kumluca'da bu yıl 17'ncisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali çerçevesinde yapılan Yağlı Pehlivan Güreşleri sona erdi. Karatepe Stadı'nda çok sayıda güreş severin takip ettiği başpehlivanlık güreşlerinin yarı finalinde Ankara Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Recep Kara ile Antalya- Serik Belediyesi adına güreşen Osman Aynur, Antalya- Döşemealtı Belediyesi güreşçisi Orhan Okulu ile de Ankara Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Şaban Yılmaz karşılaştı. Yarı finalde rakiplerini yenen Orhan Okulu ile Recep Kara, başpehlivanlık için güreşti. Yarım saatlik normal sürenin ardından puanlama süresine geçildi. Bu bölümde ilk puanı alan Orhan Okulu, Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı oldu.

'BUNDAN SONRAKİ HEDEFİM EDİRNE GÜREŞLERİDİR'

Geçen yıl da Kumluca'yı kazanan ve Kırkpınar'da başpehlivan olan Orhan Okulu, Sabahın 8'inde güreş alanına gelen ve akşamın karanlığına kadar bize destek veren seyircime teşekkür ediyorum. 12 saattir buradalar. Hiçbir sporda 12 saat yok. Organizasyondan dolayı Kumluca Belediye Başkanımız Hüsamettin Çetinkaya'ya teşekkür ediyorum. Kumluca güreşleri Edirne güreşlerini anlatıyor. Geçen yıl da Kumluca güreşlerinde birinci olmuştum. Edirne'de de kemeri taktım. Bundan sonraki hedefim Edirne güreşleridir. Güreş esnasında hayatını kaybeden arkadaşımız Mehmet Yeşil Yeşil'in babasına Allah'tan rahmet diliyorum. Çok üzüldük diye konuştu.

'KIRKPINAR'IN PROVASI OLDU'

Kumluca Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya da Kumluca güreşlerinin Kırpınar'ın provası olduğunu kaydetti. Buradaki finalin Kırkpınar'ın üzerinde olduğunu aktaran Başkan Çetinkaya, şöyle dedi Böyle bir final yakında izleyebilir miyiz bilmiyorum. Orhan Okulu Kumluca Belediyesi'nin pehlivanı olarak başpehlivan oldu. Profesyonellik adına başka belediyelere transfer oldu. Her şeyden önce Orhan Okulu Kumlucalı. Kumlucalıların çocuğu bu yüzden yolu açık olsun. Başarılar diliyorum.

Güreşlerin sonunda Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve diğer protokol üyeleri tarafından Orhan Okulu'ya kupa, altın kemer ve ödülleri verildi. Diğer güreşçiler de kupa ve ödüllerini aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Yeşil Döşemealtı Kırkpınar Politika Güncel Haberler

title