Haberler

Örgüte Silah Zoruyla Kaçırılan 17 Yaşındaki Çocuğun İtirafı

Güncelleme:

Şırnak'ta PKK tarafından kaçırılan 17 yaşındaki İ.T., kaçış sürecini anlattı. Çocuk PKK'lı, "Dağa öldürülme tehdidi ile kaçırıldım, fırsatını bulup ülkeme kaçtım" dedi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK tarafından kaçırılan 17 yaşındaki İ.T., yine ailesinin Suriye'de tanıştığı bir kaçakçıya ödediği parayla Türkiye'ye kaçmayı başardı.

Erzurum'da yakalanan çocuk PKK'lı itirafında, "Dağa ailemin ve benim öldürülme tehdidi ile kaçırıldım, fırsatını bulup ülkeme kaçtım" dedi.

SİLAHLI NÖBET TUTARKEN KAÇTI

PKK'nın çocukları zorla dağa çıkarılmasına vicdanı el vermediği için geçtiğimiz 7 Haziran günü Suriye'nin Derik Kampı'nda terör örgütü PKK liderlerinden Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin yönetimindeki kampta silahlı nöbet tutarken kaçmayı başaran 17 yaşındaki İ.T. 28 Ağustos 2015 günü geldiği Erzurum'da polisin yaptığı kimlik kontrolünde yakalandı. İ.T. hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

"BİR OĞLUNUZ ÖRGÜTTEN AYRILDI..."

Örgüte silah zoruyla kaçırıldığını belirten 17 yaşındaki İ.T., yaklaşık 5 ay kaldığı bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye Derik Kampı'ndan günlerdir kaçmayı planladığını itiraf etti. İ.T. 'Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istiyorum' dedi. İ.T. iddianamede yer alan örgüt kampından kaçış sürecini ise şöyle anlattı:

"Örgüt üyeleri, 2013 yılında 'Bir oğlunuz örgütten ayrıldı, onunu yerine bir oğlunuzu vereceksiniz' diyerek ölüm tehdidi ile örgütün dağ kadrosuna 2015 yılının Nisan ayında götürüldüm. İsimlerini bilmediğim örgüt üyeleri tarafından Türkiye Sınırını geçip PKK'nın Derik Kampına ulaştım. Bu kamp Sorumlusu Suriye Uyruklu 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin bulunuyordu. Burada askeri eğitim aldıktan sonra, beni yapı görevine verdiler. Yapı görevinin anlamı 'rütbesiz silahlı örgüt üyesine' verilen görevdir. Bu kampta yaklaşık 5 ay süre içinde kalarak eğitimim tamamladıktan sonra, örgütte koğuş nöbeti tutuğum sırada kaçma planı yaptım. Sabahın ilk ışıklarında kampta koğuş nöbeti tuttuğum sırada kaçmayı başardım."

"SİLAHLI EYLEME KATILMADIM"

Silahlı eyleme katılmadığını belirten Çocuk PKK'lı İ.T., "Daha sonra, Suriye'nin Kamışlı kasabasına gelerek burada ailemin de büyük katkısı ile tanıştığımız ve kaçakçılık ile uğraşan Suriye uyruklu bir kaçakçı tarafından para karşılığı ile Türkiye'ye giriş yaptım. Ben örgütün hiç bir silahlı eylemine katılmadım. Kendi isteğimle karar vererek ülkeme kaçtım. Şimdi devletimizin şefkatli ellerinde olduğum için mutluyum" dedi.

15 YIL HAPİS İSTEMİ İLE YARGILANACAK

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkemede tutuklanan 17 yaşındaki İ.T. hakkında Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde TCK'nin 314/2 maddesi kapsamında 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Çocuk PKK'lı İ.T.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Türkiye Suriye Şırnak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (57)

hunturkMobil-ANDROID:

ulkeme ihanet edenin Allah yüzünü guldurmesin

85
3
yanıtYanıtla
kartalkartal:

çocuk pkk dan kaçıyor ama tc ye teslim olmuyor, yakalanıyor bunun neresi masum neresi affedilir. yakalandığına göre pkk lı terörüst. belkide eylem yapacaktı.

56
2
yanıtYanıtla
Tc:

Erzurumda yakalanmis vatan haini. Hemen ben kendim kactim. Allah bilir nerede molotof veya bomba patlatacakti. Yakalaninca vatansever olmus. Kimi kandiriyosun

48
1
yanıtYanıtla
AnaMobil-ANDROID:

Ay Allahim bunlarnebe Canilerrr yazik Günahdirbe Cocuklari Alikoyalar lnsallah kazdiklari kuyuya kendileri düserler Halanbunlara Oyverenleri Allahbildigigibi yapsin

45
1
yanıtYanıtla
Toprak Sahin:

Ya Allah askina Dagdaki bir insani nasil zorla tutarsin? Sürekli hareket halinde olan sürekli yer degistiren insanlardan bahsediyoruz. Buna inanan Türklerin aklindan süphe ederim. Inanmayin bu yalanlara

24
21
yanıtYanıtla
at gözlüğü:

Kendi başına gelince anlarsın

yanıt9
yanıt2
türk:

İyi diyorsunda kardeşim Türkiyede değilsin eğer gerçekten kaçırıldıysa sen olsan acaba bakalım cesaret edip kaçabiliyormusun? Gerçekten Kaçtıysa cesaretini tebrik ederim T. C. inan seni koruyacak yüce mahkemelerimiz sana verilebilecek en hafif ceza ile yeni bir hayat sunacaktır.

yanıt0
yanıt12
orbo:

hain demi bu velet şimdi :) 17 yaşındaki çocuktan medet uman bir yapı. ama bakın hdp liler. kan ile can ile oynarken ne kadar cömertler. nasıl olsa ölen onlardan değil. uyanın.

40
3
yanıtYanıtla
bilo:

salın gitsin yazıktır-çocuktur

2
34
yanıtYanıtla
mustafa:

Yalan söylüyorTürkiye ye giris yapiyor Erzu rumda kontrolda yakalaniyor.Kim inanir bu habere haberi kaleme alanda manset olsun diye haber yapmis.Amatörce

33
2
yanıtYanıtla
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title