Haberler

Örgüte Katılan 'Kırmızı Fularlı Kız'ın Annesi Diyarbakır'da

Antalya'daki Gezi Parkı davasında dört buçuk ay tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen ve kısa bir süre önce PKK'ya katılan 'Kırmızı fularlı kız' olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil’in annesi Nuray Erçağan, Diyarbakır’a gelerek BDP’li ailelerin başlattığı oturma eylemine katıldı.

Antalya'daki Gezi Parkı davasında dört buçuk ay tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen ve kısa bir süre önce PKK'ya katılan 'Kırmızı fularlı kız' olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan, Diyarbakır'a gelerek BDP'li ailelerin başlattığı oturma eylemine katıldı.

Kamuoyunda 'Kırmızı fularlı kız' olarak bilinen ve PKK'ya katılan Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan, Diyarbakır'a geldi. Bir süre önce, çocukları dağda ve cezaevinde olan BDP'li ailelerin Diyarbakır Valiliği karşısında bulunan Anıt Park'ta başlattıkları oturma eylemine katılan Nuray Erçağan, kızının dağa gitmesiyle barışa bir köprü oluşturduğunu söyledi. BDP'li ailelerle bulaşan Nuray Erçağan'a sarı, kırmızı, yeşil fular ve beyaz tülbent takıldı.

28 Haziran gününe kadar oturma eylemine katılacağını anlatan Erçağan, barış için direnen annelere destek için geldiğini ifade etti. Erçağan, "Bize insanca yaşamı zehir eden her türlü durum ve tüm koşulların ortadan kaldırıldığı bir yerde Deniz'de isyan hakkını kullandı. İyi ki buraya geldim. Kürt halkıyla tanışmak ki ben Kürt halkı diyerek ötekileştirmek istemiyorum. Anadolu'da biz birlikte yaşıyoruz, kız alıp, vermişiz. Benim kızım da bu tarafa geldi. Bu taraf, o taraf diye ayırmak isteyenlere karşı kızım da ben de tüm insanlar umarım barışa köprü olur. Kalıcı bir barışın sağlanması için gereken neyse onun yapılması gerekiyor. Kürt halkının talepleri benim de talebimdir. Kızım özgürlük istiyordu, bir hiç uğruna hapis yatmak yerine PKK'ya katılmayı tercih etti. Deniz'in kararı benim kararımdır. Çünkü biz anneler babalar, tüm ömrümüzü çocuklarımız için adıyoruz. Çocuklarımızın mutlu olması için çabalıyoruz" dedi.

"BU PARKTA ANNELERİN SESİ VE ÇIĞLIKLARI VAR"

BDP'li ailelerin Anıt Park'ta sürdürdükleri oturma eylemini de değinen Nuray Erçağan, "Bu parkta annelerin sesi ve çığlıkları var. Gezi Parkı olaylarında da anneler vardı. Bu halklara düşmanlık öğretilen bazı söylemlerin artık son bulması gerekiyor. Kürt halkı ne istiyorsa, gençler gelecekte nasıl mutlu olacaksa, bu sistemin bunu sağlamasını istiyorum. Cezaevinde bulunan gençlerimizin derhal serbest bırakılması gerekiyor. Çözüm sürecinde yeni karakolların inşa edildiği bir yerde ben sadece savaş kokusunu alıyorum. Savaş değil, barışı istiyoruz. Deniz'in de barışa köprü olmasını istiyorum. Burada olmamın nedeni de kesinlik barış içindir. Artık tek bir çocuğumuzun saçının teline bile zarar gelmesin istiyoruz" şeklinde konuştu.

Erçağan, konuşmasının ardından BDP'li ailelerle 28 Haziran gününe kadar oturma eylemine eşlik etmeye başladı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Deniz Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title