Haberler

Örgüt Suçlaması Kalktı, Dosya Hopa'ya Geldi

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, gözaltına alınan ve tutuklanan kişilerle ilgili örgüt üyeliği bağlantısı için takipsizlik kararı verdiği dosyayı Hopa Savcılığı'na gönderdi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın geçen 31 Mayıs'ta Artvin'in Hopa İlçesi'ndeki mitingi öncesi ve sonrası çıkan olaylarla ilgili soruşturmayı yürüten Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, gözaltına alınan ve tutuklanan kişilerle ilgili örgüt üyeliği bağlantısı için takipsizlik kararı verdiği dosyayı Hopa Savcılığı'na gönderdi. Örgüt suçlaması kalkan 36 kişi, '2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet', 'Kamu malına zarar vermek' ve 'Görevli memura mukavemet' suçlarından yargılanacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan sanık avukatlarından Erkut Güzel, yaşanan olaylarla ilgili olarak haklarında, 'Terör örgütü üyeliği' ve 'Terör örgütü adına faaliyet yürütmek' suçlamalarıyla dava açılan 36 kişi hakkında Erzurum Özel Yetkiliği Savcılığı'nın, kanıt, belge ve bilgi olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdiğini belirterek, dosyanın Hopa Savcılığı'na gönderildiğini söyledi. Güzel, bu kişilerin '2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet', 'Kamu malına zarar vermek' ve 'Görevli memura mukavemet' suçlamalarından yargılanacağını ifade ederek şunları söyledi:

"Mahkeme, suçlananların illegal olarak faaliyet yürüten sol terör örgütleriyle bağlantıları tespit edilemediğini, olayların terör örgütlerinin eylem çağrıları üzerine gerçekleştiğine ve tarif edilen örgüt faaliyeti kapsamında işlendiğine dair delil, belge ve bilgiye de ulaşılamadığını tesbit etti. Bu kişilerin üzerine atılı terör örgütü üyesi olmak ve ayrıca terör örgütü adına veya örgüt faaliyeti kapsamındaki suçları işlediklerine dair kamu davası açılmasını gerektirir nitelikte ve yeterlilikte delil elde edilemediğini saptadı. Bu nedenle de suçlananlar hakkında atılı suçtan kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi. "

HOPA'DA ÇEVİK KUVVET TEPKİSİ

Bu arada, Hopa'da Çevik Kuvvet Amirliği kurulması kararına tepki geldi. Hopa Gençlik ve Dayanışma Derneği, Hopa Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Özçep, Hopa Gençlik Kültürevi, Hopa Halkevleri, Hopa Dereleri Koruma Platformu, Biryaşam Kültür ve Ekoloji Derneği, Ezilenlerin Sosyalist Partisi Hopa İlçe Örgütü, Özgürlük ve Dayanışma Partisi Hopa İlçe Örgütü ve Cumhuriyet Halk Partisi Hopa İlçe Başkanlığı ortak yazılı açıklama ile karara tepki gösterdi. Grubun ortak açıklamasında ilçede Çevik Kuvvet kurulmasındaki asıl amacın Hopa halkının gözünü korkutmak, toplumsal sorunlara duyarlılığını ortadan kaldırmak olduğu öne sürüldü ve karadan vazgeçilmesi istendi.

- Artvin / Hopa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title