Haberler

Orgiad Yönetim Kurulu Başkanı Kaymaz Açıklaması

Ordu Genç İşadamları Derneği (ORGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kaymaz, "TMO'nun açıklamış olduğu 10 liralık fındık fiyatı, gerek kamuoyu tarafından, gerekse bizler tarafından asla kabul edilebilecek bir rakam değildir." dedi.

Kaymaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına göre 1 kilogram fındığın maliyetinin 8,75 lira açıklandığı bir sezonda, serbest piyasalarda 9 lira işlem gördüğü bir dönemde, TMO'nun fındık maliyetine yakın bir rakamı alım rakamı olarak açıklamasını" asla kabul edemeyeceklerini ifade etti.

"TMO'nun görevi fındık sektörüne müdahil olarak fındık fiyatlarının düşmesini engellemek." diyen Kaymaz, "Bu açıdan baktığımızda TMO üzerine düşen görevi yapmamış, tam aksine 10 lira diyerek hem bakanlığın açıkladığı 8,75 lira resmi maliyet rakamına yakın bir rakamı belirlemiş, aynı zamanda sektöre yön veren az sayıdaki yabancı güçlü alıcıların istediği rakamı açıklamıştır." ifadelerini kullandı.

Kaymaz, şöyle konuştu:

"TMO'nun açıkladığı fiyatın etkisi fındık fiyatlarını değerine getirmemiş, tam aksine piyasa fiyatlarını aşağı çekmek olmuştur. TMO'nun açıkladığı fiyat, üreticinin dışında herkesi memnun etmiştir. Biz fındık üreticileri olarak geçen yıl 14-15 liradan işlem gören fındığa 10 lira fiyat belirlenmesini kabul edilemez buluyoruz. Kamuoyu olarak TMO'dan beklentimiz, fındık alım fiyatlarını 13-14 lira şeklinde zaman geçirmeden revize etmesidir. Fındık üreticisi bütün dikkatiyle bunu beklemektedir. Milletvekilleriyle, siyasi partilerin yöneticileriyle, diğer sivil toplum örgütleriyle bu talebimiz desteklenmeli ve arkasında durulmalıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Ayhan Kaymaz Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title