Haberler

Orgiad'dan Rekolte Tahminlerine Sert Tepki

Ordu Genç İşadamları Derneği (ORGİAD) Başkanı Ayhan Kaymaz, fındıkta her yıl yaşanan rekolte tartışmalarına tepki göstererek, "Yıllık 2 milyar dolar gelir sağlayan, 5 milyon insanımıza iş ve AŞ imkanı veren milli ürünümüz fındığın sadece rekolte miktarına bağlı olarak fiyatı açıklanan kısır bir politika içine sıkıştırılmasını anlayışla karşılamamız mümkün değildir" dedi.

Kaymaz, yaptığı açıklamada, fındıkla ilgili her kurumun farklı rekolte miktarı açıkladığına dikkat çekti. Kaymaz, bu durumun 'fındığa ihanet' olduğunu belirterek, "Rekolte tahmini yarışında bulunan kurumlara sormak istiyoruz. Fındık toplanmadan tahmini rekolte rakamlarını neden açıklıyorsunuz? Açıkladığınız bu rakamları sezondan önce kullanıyor musunuz, eğer kullanıyorsanız nerede ve nasıl kullanıyorsunuz? Sezondan önce bu rakamları açıklamanın sektöre yararı mı, zararı mı var? Sezondan önce açıklamanın sektöre zarar verdiği ve fiyatı düşürdüğü kanaati doğru mudur? Sadece sezondan sonra kesin rekolte rakamlarını açıklamak daha doğru bir yaklaşım değil midir?" dedi.

Fiyat istikrarını sağlayan sağlam bir politikanın hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Kaymaz, şöyle devam etti:

"Gereksiz rekolte ve fiyat tartışmalarını bir kenara bırakıp, fiyat istikrarını sağlayan sağlam bir politikayı artık hayata geçirmeliyiz ve bu hedefte hepimiz birleşmeliyiz. Halbuki tüm yetkililer karşılıklı atışmak yerine bir masa etrafında toplanıldığında başta üreticiler, manavlar ve ihracatçılar olmak üzere hemen hemen herkesin lehine sağlıklı ve kalıcı bir yeni politika oluşacağından eminiz. Sadece rekolteye bağlı bir politika sağlıklı değildir. Loto-Toto oynar gibi karşılıklı rekolte tahminleri yapmanın sektöre büyük zararı olacağı aşikardır. 2 milyar dolar gelir sağlayan ciddi bir ürünü şans oyunları oynar gibi bu kadar basit bir politika ile yönetemeyiz. Fındıkla ilgili tüm kurumları kendi menfaatleri uğruna kısır açıklamalar yapmak yerine, fındıkta kalıcı bir milli politika oluşturmak üzere bir masa etrafında birleşmeye davet ediyoruz." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ayhan Kaymaz Ordu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title