Haberler

Orgeneral Öztürk, Süleyman Şah Türbesi'ni Gökyüzünden Denetledi

Güncelleme:

Hava Kuvvetleri Komutanı Öztürk, 27 Mart'ta TARP podu yüklenmiş F-16 ile Akıncı'dan kalkış yaparak hava fotoğraf görevini uçarak denetledi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, 27 Mart 2015 tarihinde TARP podu yüklenmiş F-16 ile Akıncı'dan kalkış yaparak hava fotoğraf görevini uçarak denetledi.

Söz konusu keşif görev uçuşu kapsamında; bir gün öncesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet ÖZEL ile birlikte ziyaret ettiği Süleyman Şah Türbesi TARP podu ile başarıyla görüntülendi.

GÖKLERDEN YERE TÜRBENİN GÖRÜNTÜSÜ

Orgeneral Öztürk'ün denetlediği bir buçuk saat süren keşif görevi kapsamında; Konya, Kayseri, Adana, Gaziantep ve Urfa bölgelerinde, 30-110 kilometre mesafelerden keşif fotoğrafları çekildi. TARP podunun sahip olduğu güvenli veri bağı (data link) kullanılarak çekilen görüntüler, meydana belli bir mesafeden yer istasyonuna aktarıldı.

ANINDA İNCELEME YAPTI

Böylece uçak yere inmeden, elde edilen görüntülerin kıymetlendirme işlemlerine başlandı. Bu sayede Orgeneral Öztürk, çekilen görüntüleri uçuşun hemen ardından inceleyebilme imkanı buldu.

TARP PODU NEDİR?

TARP podu, harekat alanına girmesine gerek kalmadan, uzun mesafe ve yüksek irtifadan, çok yüksek kalitede görüntü alma kabiliyetine sahiptir. Daha önce bir RF-4E uçağı tarafından 10 keşif görev uçuşunda çekilebilen görüntü, şimdi tek bir uçuşta elde edilebilme imkanı sağlandı.

MANEVRA KISITLAMASI YOK

Dijital çekim yapan TARP podu sayesinde, önceden günler sürebilen ıslak tabanlı görüntülerin dijital ortama aktarılması ihtiyacı ortadan kalktı. Üç boyutlu çekim yapabilme kabiliyetine sahip TARP podu, F-16 uçaklarının manevra ve silah taşıma kapasitesine kısıtlama getirmemektedir. Bu sayede kendi öz savunmalarını yapabilen uçaklarımız ile keşif faaliyetleri daha emniyetli, etkin, kolay ve hızlı icra edilebilir hale geldi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Şah Türbesi 27 Mart Kayseri Konya Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

Pazarcıklı seyitmobilWeb@haberler.com:

Yahu paşam senin çok heybetli bi paşa olduğunu biz seni o göreve getirilş şeklinde hatırlıyoruz onun için şovu bırak miletin parasınıda israf etme yerde yatan birine diklenecem diye çok kendine güveniyorsan bi iranın bi rusyanın bi avrupanın hava sahasını ihlal et de görek bakalım ne kadar heybetlisin

23
10
yanıtYanıtla
askerMobil-ANDROID:

boyle karektersiz bir genelkurmay baskani daha gormedim

8
20
yanıtYanıtla
hezax:

silo zirt pirti bahane edip is ite istihbarat topluyor sanli cete türk ordusu

4
21
yanıtYanıtla
KÜRT:

HA HA HA YİNE Mİ TÜRBEYİ KAÇIRACAKSINIZ

5
13
yanıtYanıtla
TuluğmobilWeb@haberler.com:

Sülüman Şah Gecekondusu :

10
6
yanıtYanıtla
cCc ALP_ER cCc Mobil-ANDROID:

TERK ETTİGİNİZ TÜRK TOPRAKLARINIDA BIR GÖZETLESEYDİNİZ.

11
5
yanıtYanıtla
MisafirMobil-IOS:

Vıııınnnnn sesi duydunu mu ne sesi olacak tabiki uçak sesi.ey dünya şimdi bizden korkun geliyoruz.

9
2
yanıtYanıtla
ANTEPLİ.V:

Yerinde koruyamayın sınırda keşif yapılsın zaten güvenli bölge duyanda orada Işıd var diyecek tabi bu aşkerin değil her tarafa kükreyen içi boş dış siyasetin ürünü

8
2
yanıtYanıtla
asaletMobil-ANDROID:

onunu goremeyen ileriyi gorse ne olur

3
6
yanıtYanıtla
a temiz:

askerimize laf yok onlar orada ne sartlarda mücadele ediyor biliyormusunuz bilmiyorsunuz askerlerimize minnetarim Allah yardimcilari olsun hak yolundan ayirmasin

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title