Haberler

Organlarıyla Hayata Bağış Yaptı

Zihinsel Engelli Şadiye Küşneci, Evlerinde Dengesini Kaybederek Merdivenlerden Düştü. Çok Sayıda Kişi Küşneci'nin Organları İle Hayat Bulacak.

Zihinsel engelli Şadiye Küşneci(16) 6 Mart 2007(salı) tarihinde Yeni Mahalle Maaşkuyu Caddesi 57. Sokak No:34'deki evlerinde dengesini kaybederek merdivenlerden düştü. Küşneci, ailesi tarafından hemen Avukat Cengiz Gökçek Hastanesi'ne götürüldü. Yoğun bakım ünitesine kaldırılan Şadiye'nin dün gerçekleşen beyin ölümünün ardından ailesi organlarını bağışladı. Bağış üzerine harekete geçen Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Dr. Murat Ercişli, Ulusal Koordinasyon Merkezi'ni (UKM) bilgilendirerek, organ bekleyen hastaların bulunduğu hastanelerle görüşmelere başladı.

Görüşmeler sonucunda Küşneci'in bağışlanan organlarından kalbi, karaciğeri ve böbrekleri, uygun görülen hastalara nakledilmek üzere Gaziantep'ten Kalp ve Damar Cerrahı Dr. Murat Ercişli, Adana Çukurova Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nden Prof.Dr. Haluk Demiryürek ve 5 kişilik uzman ekip tarafından 2,5 saat süren operasyonla alındı. Dr. Murat Ercişli, operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirterek, Küşneci'nin organlarının dokusuna uyumlu 4 hastaya nakledileceğini kaydetti. Şadiye Küşneci'nin kalbi İstanbul Koşuyolu Hastanesi'nde bir hastaya nakledilmek üzere Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla İstanbul'a, karaciğeri yine THY uçağıyla Ankara Gazi Üniversitesi'ne, iki böbreği ise karayoluyla 2 ayrı hasta için Mersin Tıp Fakültesi ve Adana Çukurova Üniversitesi'ne gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title