Haberler

Organlarıyla 3 Kişiye Umut Oldu

Kocaeli'de geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren kadının bağışlanan organları 3 hastaya nakledildi.

Kocaeli'de geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren kadının bağışlanan organları 3 hastaya nakledildi.

Karamürsel'de 21 Nisan'da yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçiren ve tedavi gördüğü Kocaeli Devlet Hastanesinde dün beyin ölümü gerçekleşen Meral Denizel'in (66) organları çocukları tarafından bağışlandı.

Denizel'in, Kocaeli Devlet Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Nurcan Çubukçu ve Dr. Hamidiye Tutan Çulha tarafından gerçekleştirilen ameliyatla alınan bir böbreği Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine, diğer böbrek ve karaciğeri İstanbul'a nakledildi.

Meral Denizel'in oğlu Emre Denizel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rahatsızlanan annelerini önce Karamürsel Devlet Hastanesine götürdüklerini, yapılan müdahalenin ardından Kocaeli Devlet Hastanesi Yoğun Bakım ünitesine sevk edildiğini belirtti. Denizel, 6 günün ardından beyin ölümü gerçekleşince kız kardeşiyle annesinin organlarını bağışlama kararı aldıklarını söyledi.

"Duyduğum kadarıyla böbrek bekleyen bir hastaya ve daha iki hastaya annem can vermiş, çok sevindim." diyen Denizel, organ bağışının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Meral Denizel'in cenazesi, Karamürsel Ereğli Merkez Camisinde kılınan namazın ardından Ereğli Mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Karamürsel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title