Haberler

Organları 3 Kişiye Hayat Olacak

Bolu'da beyin kanaması geçiren 83 yaşındaki Mehmet Uçar'ın organları 3 kişiye umut oldu.

Bolu'da beyin kanaması geçiren 83 yaşındaki Mehmet Uçar'ın organları 3 kişiye umut oldu.

Edinilen bilgiye göre, 5 gün önce beyin kanaması geçirerek İzzet Baysal Uygulama ve Araştırma Merkezi Köroğlu Ünitesi Yoğun Bakım Servisinde tedavi altına alınan Mehmet Uçar'ın beyin ölümü dün akşam saatlerinde gerçekleşti.

Organ Bağışı Birimi tarafından Uçar'ın ailesiyle yapılan görüşmeler sonucunda, organlarının bağışlanmasına karar verildi.

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Yıldırım başkanlığında Bolu'ya gelen ekip, gerçekleştirdikleri ameliyatla Uçar'ın karaciğeri ile böbreklerini alarak Ankara'ya götürdü.

Yetkililer, Uçar'ın organlarının 3 farklı hastaya nakledileceğini bildirdi.

Organ bağışıyla ilgili olarak, AA muhabirine açıklama yapan Prof. Dr. Sedat Yıldırım, Uçar'dan alınan organların kronik karaciğer hastalığı ve böbrek yetmezliği olan 3 hastaya nakledilmek üzere Ankara'ya götürüldüğünü ifade ederek, "Organları aldık. Onları şu anda Ankara'ya götürüyoruz. Hastalar Ankara'da hazırlandı. Karaciğer nakli yapılacak olan hasta buradaki işlemi bittiği için ameliyathaneye alınarak ameliyata başlandı. İnşallah  bu gece sabaha karşı ameliyatı bitecek ve devamında da  böbrekler diğer 2 hastaya nakledilecek" dedi.

Yıldırım, Mehmet Uçar'ın ailesine müteşekkir olduklarını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Onlara çok teşekkür ediyoruz. Bağışlanan bu organlar 3 hastamız için de çok büyük umut oldu. Türkiye'de maalesef organ bağışı yeterli düzeyde değil. Bununla beraber organ nakli bekleyen yaklaşık hem böbrek hem de karaciğer hastası 30 bine yakın insan var. Bu hastalar için Mehmet Uçar ve ailesi gibi organ bağışı yapan insanlara ihtiyacımız var."

Kaynak: AA / Yerel

İzzet Baysal Mehmet Uçar Bolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title