Haberler

Organizatörün Akıl Almaz Oyunu

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yakalanan 12 kaçak Suriye'li göçmen Türkiye'de olduklarını öğrenince yıkıldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yakalanan 12 kaçak Suriye'li göçmen Türkiye'de olduklarını öğrenince yıkıldı.

Bodrum'un Bitez beldesi yalı mevkisinde Yunanistan adasına kaçak yollarla gitmek isteyen 12 Suriyeli kaçak göçmen ve 30 yaşındaki organizatör E.B. Sahil Güvenliğin yaptığı operasyon ile Bitez sahili açıklarında yakalandı. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM şubesi ve Sahil Güvenliğin ortaklaşa yaptığı operasyon sonucunda 2'si bayan 12 Suriyeli göçmen Ege açıklarında kıs kıvrak yakalandı. Kom şube ekiplerinin kıyıda fark ettikleri "SEA" isimli sürat teknesini takibe aldı. Sahil güvenlikle irtibatta olan Kom ekipleri daha sonra sürat teknesinin hareket etmesiyle birlikte Sahil Güvenliğe haber verdi. Sahil Güvenlik ekipleri kısa bir süre sürat teknesini izledikten sonra Çelebi adası yakınlarında kaçak yollar ile yurtdışına gitmek isteyen Suriyeli uyruklu göçmenleri ve Organizatörü kıs kıvrak yakaladı.

UMUDA DEĞİL ÖLÜME GİDİYORLARDI

Suriye uyruklu 12 kişinin yakalandığı 7 metre uzunluğundaki teknenin normalde 6 kişilik olduğu öğrenildi. 2 katı fazla insan bindirilen teknede 1 can simidi olduğu ise dikkatlerden kaçmadı. Fırtınalı havada yola çıkan 12 kaçak göçmen ve 1 organizatörü bu hava şartlarında Kos adasına ulaşmalarının imkansız olduğu ve deniz ortasında batma ihtimallerinin çok yüksek olduğu yetkililer tarafından belirtildi.

NEREDE OLDUKLARINI DUYUNCA ŞOK OLDULAR

Suriye'den İstanbul'a getirildikleri öğrenilen 12 kaçak göçmenin otobüs ile İzmir'e oradan da Bodrum'a geldikleri de öğrenildi. Kaçak göçmenleri kandıran Organizatör; İstanbul'dan İzmir getirdiği göçmenlere İzmir'i Yunanistan olarak gösterdiği Bodrum'u ise Kos adası olarak tanıttığı ortaya çıktı. Organizatörün kişi başı 2 bin dolar aldığı da belirtildi. Kos adasına İtalya diye tanıtan organizatör gazetecilerin sorularını da yanıtsız bırakmadı. Kaptan olmadığını söyleyen Organizatör bende kaçağım diyerek kendini savundu. Milta marinaya getirilen kaçakların ifadeleri alınması için yeminli tercüman çağırıldı. Tercümanın burası Türkiye Cumhuriyeti demesi üzerine kaçak göçmenler yıkıldı. Kendilerini Yunanistan'da zanneden Göçmenler Organizatörün kendilerini kandırdıklarını anlayınca şok oldu. İfadeleri alınan Kaçak Göçmenler Biz burayı Yunanistan biliyorduk, bize burası Yunanistan olduğunu söyledi, nasıl olur biz Türkiye'yi otobüs ile geçtik ifadelerini kullandılar.

Kaçak Göçmenler daha sonra Bodrum Devlet hastanesine götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Oradaki işlemlerinin ardından ise Yabancılar şubesine teslim edilecek olan kaçaklar sınır dışı edilecek. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Bodrum Suriye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 25 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NİSAN 2024: Faiz kararı CANLI YAYIN! MB faiz oranı yüzde kaç oldu? Konyaspor Başkanı Fenerbahçe ile ilgili ne söyledi? Fenerbahçelileri kızdıracak sözler! DİLAN POLAT ÇIKTI MI? Dilan Polat, tahliye edildi mi? Dilan Polat aylık kazancı ne? SON DAKİKA: Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? MB Faiz oranı açıklandı mı? Merkez Bankası faizi sabit tutarsa altın ne olur? Faiz sabit kalırsa altın düşer mi, yükselir mi? SON DAKİKA: PPK kararı ne? PPK kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz kararı sonrası açıklama geldi mi? FAİZ SABİT KALIRSA DOLAR NE OLUR? Merkez Bankası Nisan ayı faizi sabit tuttu; Peki dolar ne olacak? Faiz sabit kalırsa ne olur? MB Nisan ayı faizi sabit mi bıraktı? SON DAKİKA: Faiz artarsa altın ne olur? #129689 Merkez Bankası faiz kararı kuru etkiler mi? Altın ne olur? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! Nisan ayı faiz oranı ne oldu? Faiz arttı mı? FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI SON DAKİKA! TCMB faiz kararında son durum ne? Faiz kararı ne oldu? Reynmen Renklensin şarkı sözleri | Reynmen'in yeni şarkısı ne? Yeterince düşmanım var benim şarkısının adı ne? Merkez Bankası faizi ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Green Card ne zaman açıklanacak? Green Card sonuçları ne zaman belli olacak? Green Card 2024 sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title