Haberler

Organik Tasarımcısı Nejla Güvenç'ten "SAODU" Defilesi

Güncelleme:

NEJ NEJLA Güvenç, Marmara Grubu Vakfı tarafından 7-9 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 18. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin 7 Nisan'daki Açılış Galası'nda İHKİB'in öncülüğünde defile gerçekleştirecek.

Enerjinin, ekonominin ve iletişimin yanı sıra günün aktüel konularını da ''İnsanlık Nereye Gidiyor?'' başlığı altında tartışmaya açacak olan 18. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde yaklaşık elli ülkeden üç yüz civarında bakan, milletvekili, eski cumhurbaşkanı, akademisyen, din adamı ve iş adamı İstanbul'da bir araya gelecek.

İstanbul WOW Hotel'de 7 Nisan akşamı yapılacak 18. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin Açılış Galası'nda İHKİB öncülüğünde defile yapacak NEJ NEJLA Güvenç, "SADOU" koleksiyonunu sergileyecek.

NEJ NEJLA Güvenç'in Japonların 400 yıllık geleneği çay töreninden ve çayın renklerinden ilham alarak hazırladığı "SADOU" koleksiyonunda ahenk, saygı, şeffaflık ve sükunet prensipleri bir arada yer alıyor. "SADOU" geleneklerinde açık kalplilikle ve saygı ile sunulan çay büyük minnettarlıkla kabul edilir, sunulan çay tüm fiziksel ve ruhsal istekleri tatmin eder. Çılgınlıklarla dolu dünyada "SADOU" töreni ile kişi kendisiyle baş başa kalabildiği sakin ve barışçıl bir ortam yaratır.

NEJ, "SADOU" törenindeki dinginliği çaya batırılarak renklendirilen kumaşlarla ifade ediyor.

NEJ, koleksiyonunda çayın renklerine taba, fuşya, mürdüm, mavi, lacivert ve gri renkler eşlik ediyor.

"SADOU" defilesinde NEJ erkeği NEJ kadınıyla birlikte ilk kez podyuma çıkıyor. Genç, dinamik, huzurlu ve olgun tavrı ile NEJ erkeği güçlü NEJ kadını yanında yerini alıyor.

Koleksiyonda NEJ, her zaman olduğu gibi organik keten, ipek ve pamuklu kumaşları şifonun hassas dokunuşu ile silüetleri hafifletiyor.

NEJ, NEJLA Güvenç Kimdir?

Wharton School of The University of Pennsylvania Joseph H. Lauder Institute'da girişimcilik dersinde okutulan "Yükselen ve Gelişmekte Olan Ekonomilerde İlham Veren Hikayeleri olan Kadın Girişimciler" kitabında yer aldı.

2011 yılında Goldman Sachs tarafından desteklenen, Harvard University ve The Wharton School of The University of Pennsylvania tarafından yürütülen "10.000 Kadın Girişimci" projesinde, rol model olarak seçilen tek Türk kadın girişimci olarak kitapta başarı hikayesi yayınlanan 24 kadın arasına girme başarısını gösteren Nejla Güvenç, 2002 yılında yarattığı markası NEJ'i, "ekolojik bir serüven" olarak konumlamakta ve tasarımlarında organik malzeme kullanmaktadır.

Tasarımlarını dünyada sürdürülebilir bir yaşam için; üretilirken de, kullanılırken de, yok edilirken de çevre dostu olarak tanımlayan Nejla Güvenç, Türkiye moda endüstrisi içinde her zaman fark yaratan tasarım felsefesi ve yaratıcı enerjisi ile akademik bir kitapta yer almanın gururunu yaşıyor. Nejla Güvenç: "Tasarım yolculuğumun en büyük ödülü oldu bu kitap" diyor.

Orijinal adı "Women Entrepreneurs Inspiring Stories From Emerging Economies And Developing Countries" olan dünyaca ünlü akademik yayınevi Routledge Taylor & Frances Group tarafından 2014 yılında basılan yükselen ve gelişmekte olan ülke ekonomisinde girişimci olarak kendi ayakları üzerinde durarak mücadele eden, fark yaratan, uluslararası olan, iş hacmi yaratan, pazarlama ve insan kaynağı yöneten ve işini büyüten 24 girişimci kadını "case study" olarak inceleyen kitap, Amerika'daki kitapçılarda ve amazon.com'da satılıyor.

The Wharton School of The University of Pennsylvania'da Joseph H. Lauder Institute'da uluslararası yönetim programı kapsamında "Girişimcilik Dersi"nde "casebook" olarak okutulan kitap, girişimci olmak isteyen öğrencilere rehberlik ediyor, ilham veriyor.

Joseph H. Lauder Institute Direktörü Mauro F. Guillén tarafından Goldman Sachs/Lauder Institute'un çalışmalarından yola çıkarak hazırlanan kitap, kadın girişimcilerin azimli yolculuğuna ışık tutuyor.

Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği (YEKON) Asbaşkanı olan Nejla Güvenç; Garanti Bankası'nın, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği'nin (KAGİDER) işbirliğiyle 2011'de düzenlenen "Türkiye'nin Kadın Girişimci" yarışmasında "Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimci "dalında ikinci olmuştur.

Türkiye'yi dünya moda endüstrisinde temsil eden tasarımcılar arasında yer alan Nejla Güvenç, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon ve İhracatçıları Birlikleri (İTKİB) tarafından desteklenmektedir.

Birleşmiş Kültür organizasyonun düzenledigi "Hope Couture" projesinde farklı ülkelerden secilen dört tasarımcıdan birisi olan Nejla Güvenç; barış, kültür ve moda elçisi olarak Türkiye'yi temsil etmiştir. 2013'de Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen Unesco'nun desteklediği Dünya Kültür Expo'da Nejla Güvenç ülkemizi temsil etmiştir.

Güvenç, Türk tasarımlarının yurt dışında markalaşması ve imajının yerleştirilmesi ile ilgili DTM (Dış Ticaret Müsteşarlığı) tarafindan geliştirilen "TURQUALITY" projesinde "Yetkilendirilmiş Tasarım Danışmanı" olma hakkı kazanmıştır.

Nejla Güvenç; Coterie New York, Who's Next Paris, Berlin Premium, Tokyo I.F.F, Tokyo Weaready, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul presented by American Express, Kuveyt Hala Expo' da koleksiyonunu sergilemiştir.

Nej markası uluslararası platformda Amerika, Fransa, Almanya, Italya, İsviçre, Portekiz, İngiltere, İsrail, Bahreyn, Kuveyt, Lübnan, Riyad ve Mısır'da seçkin noktalarda yer almaktadır.

Kaynak: Bültenler / Moda

Marmara Türkiye Avrasya Moda Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title