Haberler

Organik Kayın Mantarı Geçim Kaynağı Oldu

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Sivriler köyünde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen "Kayın Mantarı Yetiştiriciliği Projesi kapsamında üretilen organik kayın mantarı, bölge çiftçisine yeni gelir kapısı açtı.

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Sivriler köyünde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen "Kayın Mantarı Yetiştiriciliği Projesi kapsamında üretilen organik kayın mantarı, bölge çiftçisine yeni gelir kapısı açtı.

Sivriler köyündeki birçok üretici, evleri ile ağıllarının bir kısmını mantarın yetişme koşullarına göre dizayn etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçilerin mantar yetiştiriciliğine yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi.

Çiftçilerin yetiştirdikleri organik kayın mantarına talebinde olduğunu belirten Keçeci, bölgenin mantar yetiştiriciliğine çok uygun olduğunu ifade etti. Köylülere, mantar yetiştiriciliği içinde eğitimler verdiklerini aktaran Keçeci, şöyle konuştu:

"Projeyi çiftçilerimize yeni geçim kaynakları oluşturmak için hazırladık. İl Özel İdaresi destekli projemiz ile çiftçilerimize eğitimler verdik. Çiftçilerimiz de büyük bir heyecanla mantar üretmeye başladılar. Üretilen kayın mantarı çiftçiye yeni, alternatif geçim kaynağı oldu. Çiftçimiz de mantardan elde ettiği gelirden memnun. Üretilen mantar kilosu 7,5 liradan satılıyor. Bu da çiftçileri ekonomik anlamda rahatlatıyor."

Keçeci, projeyi tüm köylere yaymayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

"Talebi karşılayamıyoruz"

Mantar üreticisi Selim Koç ise organik mantara olan ilgiden memnun olduklarını ancak talebi karşılayamadıklarını bildirdi.

Köylerinin temiz havasında yetişen mantarların organik olduğuna işaret eden Koç, mantarları kütük yerine saman ve talaş karışımı ile poşetler içerisinde yetiştirdiklerini dile getirdi.

Ürettikleri mantarları daha çok İstanbul'a gönderdiklerini vurgulayan Koç, "Ayda yaklaşık 200 kilo mantar yetiştirebiliyoruz. Bölgemiz üretim için çok uygun. Evimin bodrum katını güzel bir şekilde izolasyon yaptım. Daha sonra endişe içerisinde ürettiğimiz mantarlara talep gelmeye başladı. Organik mantara talep çok fazla. Mantarın ekonomik getirisi de çok iyi" diye konuştu.

Koç, talebi karşılamak için üretimi arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Üretici Cemalettin Karagöz de organik kayın mantarı ile önemli gelir elde ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Demirköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title