Haberler

Organik Buğdaydan "Anadolu Ekmeği" Yeniden Sofraları Süslüyor

Organik buğdayın değirmene götürülüşü, - Öğütme, eleme ve hamur yoğurma detayları- Hamurların tekneye yerleştirlimesi- "Yaşam Dostu Ürün Grubu"nun üyelerinden Gül Zeybek röportaj- Ekmek üretimi- Grup sözcüsü Av.Necdet Bayhan - Buğdayların değirmende öğütülmesi. Unların elenmesi. Unların yoğurularak hamur ve ekmek haline getirilmesi. Ekmeklerin fırınlanması ve fırından çıkarılması. Ekmek Hakkında bilgiler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Organik buğdayın değirmene götürülüşü, - Öğütme, eleme ve hamur yoğurma detayları- Hamurların tekneye yerleştirlimesi- "Yaşam Dostu Ürün Grubu"nun üyelerinden Gül Zeybek röportaj- Ekmek üretimi- Grup sözcüsü Av.Necdet Bayhan - Buğdayların değirmende öğütülmesi. Unların elenmesi. Unların yoğurularak hamur ve ekmek haline getirilmesi. Ekmeklerin fırınlanması ve fırından çıkarılması. Ekmek Hakkında bilgiler.alıkesir'de sağlıklı ve doğal ürün tüketimini teşvik için bir araya gelen "Yaşam Dostu Ürün Grubu"nun bölgeye özgü organik uzun saplı buğdaydan ürettiği geleneksel "Anadolu ekmeği" büyük ilgi görüyor.Yaklaşık iki yıl önce 15 kişiyle yola çıkan, bugün sayıları 60'a ulaşan "Yaşam Dostu Ürün Grubu"nun üyelerinden Gül Zeybek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son derece sağlıklı ve doğal, her yaştan bireyin tüketebileceği ekmek yaptıklarını söyledi.Mayasını bile kendilerinin çoğalttığı ekmekte hiçbir katkı maddesi olmadığını vurgulayan Zeybek, kimyasal kullanmadıklarını anlattı.Üretimini yaptıkları ekmekte altı çeşit organik buğday bulunduğunu ifade eden Zeybek, şu bilgileri aktardı: "Bölgede köse, karakılçık, kızılca, sarı, çavdar ve cumhuriyet adını taşıyan buğday çeşitleri üretiliyor. Genetiği değiştirilmemiş eski uzun saplı buğdayları kullanıyoruz. Yüzde 10 oranında da kara yerli çavdar katıyoruz. Bunları ilaç ve kimyasal gübre kullanmayan küçük üreticilerden alıyoruz. Bunun için üreticiyle protokol imzalıyoruz. Aldığımız doğal buğdayları eski bir taş değirmende öğütüyoruz, sonrasında ise belirli oranda eski buğday unlarını karıştırıp yaşam dostu gerçek ekmeğimizi yapıyoruz. Eskiden üretilen Anadolu ekmeğini doğal haliyle yeniden yaptık. Ekmeğimizi, meşe yakılan odun fırınlarında pişiriyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title