Haberler

Organ Nakli Beklerken Ölen Doktor, Organıyla Hayat Verdi

ÖMER YASİN ERGİN - Diyarbakır'da 10 yıldır organ nakli beklerken fenelaşan ve beyin ölümü gerçekleşen nükleer tıp uzmanı Dr. Deniz Karahan'ın karaciğeri İzmir'de yaşayan 15 yaşındaki bir genç kıza umut ışığı oldu.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nükleer tıp uzmanı olarak görev yapan Dr. Deniz Karahan (35), 5 yaşından beri mücadele ettiği böbrek yetmezliği hastalığı yüzünden 5 gün önce fenalaşarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındı.

Mesleğiyle insanlara şifa dağıtan Dr. Karahan'ın yaklaşık 10 yıldır beklediği organ naklinin yapılamaması sonucu dün gece beyin ölümü gerçekleşti.

Oğlunun durumunu öğrenen baba Ahmet Karahan, evladının tüm organlarını bağışlamak istedi ancak kullanılan ilaçlardan dolayı sadece karaciğer bağışlanabildi. Karahan'ın karaciğerini almak için Ege Üniversitesi'nden bir ekip, Sağlık Bakanlığı'nca gönderilen uçak ambulans ile Diyarbakır'a geldi.

Ekip, Karahan'dan aldığı karaciğeri İzmir'e götürdü. Karahan'ın karaciğerinin Ege Üniversitesi'nde organ nakli bekleyen ismi açıklanmayan 15 yaşındaki genç kıza nakledileceği öğrenildi.

"Biz çok acılar yaşadık, başkaları bu acıyı yaşamasın"

Baba Karahan, AA muhabirine, oğlunun 5 yaşından bu yana böbrek hastalığı ile mücadele ettiğini belirterek, hastalığı ağırlaşan oğlunun diyalize girerek yaşam mücadelesi verdiğini anımsattı.

Oğlunun yıllardır beklediği böbrek naklinin bir türlü gerçekleşmediğini anlatan Karahan, şöyle konuştu:

"Oğlum için yıllarca böbrek aradım ama nasip olmadı. Ondan dolayı hiç olmazsa benim oğlumun organlarının başkasına faydası olsun dedim ve oğlumun organlarını bağışladım. İnşallah organ nakli yapılan kişi 50 yıl yaşar da ben de oğlumun yaşadığını anlarım. Biz çok acılar çektik, başkaları bu acıyı yaşamasın. Vatandaşlar da bu konuda duyarlı olsun ki diğer babalar benim gibi üzülmesin."

Vatandaşlara organ bağışı çağrısında bulunan Karahan, hasta olanlara organ bağışlamanın çok hayırlı bir iş olduğunu, bir insanın yaşamasına vesile olmanın her şeyden daha güzel olduğunu kaydetti.

Organıyla hayat verdi

Diyarbakır Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi Görevlisi Hatice Gündüz de Karahan ailesinin organ nakli yapılmasını isteğini bildiklerini, bu nedenle doktor olan Karahan'ın beyin ölümü gerçekleştikten sonra aile ile görüştüklerini anlatarak, ailenin organ bağışında bulunmasıyla karaciğerin alındığını söyledi.

Doktorun organını bağışlayarak aslında bir hayat bağışladığını ifade eden Gündüz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Doktor böbrek hastası olduğu için böbreklerini alamadık. Bağışlanan karaciğeri için ise acil listemizden Ulusal Koordinasyon Merkezine bildiri yaptık. Acil olarak bize İzmir'de yatan 15 yaşındaki bir kız çocuğu ismi verildi. Biz de İzmir Ege Üniversitesi'ndeki hocalarımızı 112 hava ambulansları ile çağırdık. Onlar da organı aldıktan sonra hasta olan kız çocuğuna nakil yapmak için yola koyuldular. Bağışla acil bekleme sırasında olan her an için ölümle yüz yüze olan bir hastamızın hayatı kurtuldu. Organ bağışlayarak aslında bir hayat bağışladılar." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Dicle Üniversitesi Ege Üniversitesi Ahmet Karahan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title