Haberler

Org. Akar'ın Darbeci Yaveri: Akın Öztürk Sadece Bir Kukla

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanı Akar'ın darbeci emir subayı Yarbay Türkkan, ifadesinde "Akın Öztürk Paşa sadece bir kukla. Adil Öksüz cemaatte Genelkurmay Başkanı seviyesinde" demiş.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın darbeci emir subayı Yarbay Levent Türkkan'ın mahkemede verdiği 40 sayfalık ifadesinde, "Darbenin planlayıcısı 94 mezunu subaylar. Hepsi kurmaydır. İşin başında Akın Öztürk Paşa olduğunu sanmıyorum, o sadece orada bir kukla. Son olayda, ben emir subayı olduğum için Adil Abi (Adil Öksüz) benimle görüşürdü. Adil Abi herkesle görüşmezdi, Cemaatte Genelkurmay Başkanı seviyesindedir." dediği ortaya çıktı.

Habertürk'te yer alan habere göre, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan, mahkemede önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Türkkan'ın 40 sayfalık ifadesinden çarpıcı başlıklar:

"IŞİD'DEN FARKI YOK"

"Hayatımda ilk defa hür irademle konuşuyorum. Gariban, zeki bir çocuktum, bana sahip çıkıldı, o yaşlarda kanıma girildiğinin farkında değildim. Ben vatan haini değilim. Hiçbir insan evladı kendi askerine, vatandaşına, polisine mermi sıkmaz. IŞİD'den hiçbir farkı yok. IŞİD de terör örgütü, bu da..

"SINAVDAN ÖNCE SORULARI VERDİLER"

Ortaokuldayken askeri liseye girmem için benimle ilgilendiler. Sınavdan önce sınav sorularını verdiler. Soruların aynısı çıktı. Lise ve Harp Okulu'nda da abilerle görüşmeye devam ettim. Bu abiler hiçbir zaman asker olmaz, sivil olur. Gülen'i Mehdi olarak görüyorlardı. Abiler, "O bizim mehdimiz" diyorlardı. 3-4 ay himmet vermeyince, "Hazreti Ömer malının yarısını bağışladı" diye örnekler veriyorlardı. Personel şubesinde subayından astsubayına, generaline kadar paralelci olmayan yoktur.


"ABİLER AKAR'I SEVİYORLARDI"

Abiler, Hulusi Akar'ı seviyordu. Akar'ın darbeyi kabul edeceğini zannediyorlardı. Darbeyi onun yöneteceğini düşünüyorlardı. Hulusi Paşa da Necdet Paşa da hiçbir şeyden şüphelenmedi. İkisini de babam gibi seviyordum. Seçim dönemlerinde bize karışmazlardı. AKP'ye oy veriyorduk. Dershane krizi yaşandıktan sonra "Hangi ilde hangi parti güçlüyse ona verin, HDP bile bunlardan iyidir" dediler. Biz burada CHP'ye oy verdik.

"ADİL ABİ CEMAATTE GENELKURMAY BAŞKANI SEVİYESİNDEDİR"

Son olayda, ben emir subayı olduğum için Adil Abi (Adil Öksüz) benimle görüşürdü. Adil Abi herkesle görüşmezdi, Cemaatte Genelkurmay Başkanı seviyesindedir. 13 Temmuz günü Genelkurmay Başkanı Başdanışmanı Albay Orhan Yıkılkan, bana "Sen Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, Efkan Âlâ ve MİT Müsteşarı'nın evini biliyor musun?" diye sordu. "Biliyorum" dedim. "1-2 saat sonra bir şeyler olabilir, sen hiçbir şey bilme ama yarına hazırlık yap, yanında kimlerin olacağını seç. Perşembe günü fiili olarak darbe olacak, yarın saat gece 03.00'te bütün kuvvet komutanları, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar 100 kadar bürokrat alınacak. Hazırlık yap. Gece senin evinde toplanacağız, komutanın konutuna ineceğiz helikopterle, komutanı alıp götürecekler" dedi.

"AKIN ÖZTÜRK PAŞA SADECE BİR KUKLA"

Telefonlar geliyordu. O esnada anladım, planlayıcı 94 mezunu subaylar. Hepsi kurmaydır. İşin başında Akın Öztürk Paşa olduğunu sanmıyorum, o sadece orada bir kukla. Bu işin bir numarası yok. Bence 94'lerin konseyi. Sabaha kadar 300 cevapsız arama geldi. Orhan Yıkılkan albay abilerle görüşüyordu. Birinden emir, talimat alıyor, koordine ediyordu. Akıncı'da birileriyle görüşüyordu ama Adil Abi mi başkası mı bilmiyorum. Adil çok önemli bir adam. Genelkurmay imamı olabilir.

"PARTİGÖÇ ETKİSİZDİ"

Gece 02.00-03.00'ten sonra ne olduğunu sorgulamaya başladım. Gece Partigöç Paşa etkisizdi. Sabah olduğunda komuta ona kaydı. Teslim olma aşamasında komutayı aldı. Tankları uçakları Orhan Albay yönlendiriyordu. Sonra Zekai Paşa'yı aradım, "Gelin bizi teslim alın" dedim.

"İSİMLER PENSİLVANYA'DAN"

Benim kod adım Ahmet. İsmi onlar seçiyor. Çocuklarınızın isimlerini bile onlar seçiyor. Bakın, paralelcilerin çocuklarının iki ismi vardır. İsmin biri Pennsylvania'dan gelir, diğerini kendiniz koyarsınız. 42 yıllık hayatım yalanmış. İnsanlığımdan utanıyorum. Hayatımı bina ettiğim her şey yalanmış. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hulusi Akar Habertürk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title