Haberler

Ören Yerlerine Çevre Düzenlenmesi Yapılacak

Ören yerlerine çevre düzenlenmesi yapılacak- Adıyaman'da "Kommagene-Nemrut Turizm Odaklı Canlandırma" projesi hayata geçiriliyor Adıyaman Valiliği tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen "Kommagene-Nemrut Turizm Odaklı Canlandırma" projesi için çalışmalar başlatıldı.

Ören yerlerine çevre düzenlenmesi yapılacak- Adıyaman'da "Kommagene-Nemrut Turizm Odaklı Canlandırma" projesi hayata geçiriliyor Adıyaman Valiliği tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen "Kommagene-Nemrut Turizm Odaklı Canlandırma" projesi için çalışmalar başlatıldı.Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Adıyaman'da turizm sektörünün yeniden canlandırılması ve geliştirilmesi projesinin değerlendirme toplantısı Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirildi.AB destekli "Kommagene-Nemrut Turizm Odaklı Canlandırma" projesi kapsamında, değişik alanlarda yapılacak çalışmalar sonucunda Adıyaman'da turizm alanında önemli değişim ve gelişmelerin yaşanarak turizmden elde edilen katma değerin artırılması hedefleniyor.Kentteki turizm sektörünün yeniden canlandırılması projesinin hedeflerine ve beklenen sonuçlarına ulaşması için Kommagene Nemrut Alan Başkanı Onur Yıldız tarafından projenin detayları ve süreci hakkında bilgi verildi.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kontrolünde inşaat işleri, müşavirlik hizmetleri, mal alımı ve teknik destek faaliyetlerinin ihale edilerek 2015 yılı içerisinde projenin başlayacağı belirtildi.Vali Mahmut Demirtaş, toplantıda yaptığı açıklamada, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile birlikte hazırlanan projenin toplam bütçesinin 6,9 milyon auro olduğunu ve 27 ay içinde tamamlanmasının hedeflendiğini vurguladı.- 30 bin turist hedefleniyor"Bu proje ile yerli ve yabancı turist ile kent ekonomisinin canlandırılmasının yanı sıra ilimize yıllık 30 bin ilave turistin gelmesini sağlayacağız" diyen Demirtaş, 2014 yılında AB Türkiye Delegasyonu'ndan resmi onayı alınan projeye bu yıl içerisinde başlayacaklarını aktardı.Adıyaman'ın tanıtımı için de çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti: "Valiliğimiz tarafından sürdürülen proje kapsamında, Adıyaman'da 11 ören yerinin çevre düzenlemesini yaparak bu turistik merkezlerin AB standartlarında bir niteliğe kavuşması, ortalama konaklama süresi ve turizmden elde edilen katma değerin artırılmasını hedefliyoruz. Arsemiea, Kocahisar, Cendere, Karakuş, Taşgedik, Palanlı, Kuyulu, Sofraz, Eski Besni ve Kızılin'de yapılacak çevre düzenleme faaliyetlerinin yanı sıra Adıyaman kent merkezinde inşa edilecek Kommagene Odak Binası ile kültür turizmi canlandırılacaktır. Teknik destek faaliyetleri arasında Adıyaman'ın tanıtımının yapılacağı fuar ve festivaller ile belgesel film ve web sitesi yapılması yer almaktadır" ..

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title