Haberler

Ören Bayan'ın Eski Sahibini ve Eşini Öldüren Özbek Çift Hakkında İddianame Tamam

Ören Bayan İpliklerinin eski sahibi Jak Karako ile eşi Georgia Karako'yu, İstanbul Ortaköy'deki villalarında bıçaklayarak öldürdükten sonra evlerinden hırsızlık yapan Özbekistan uyruklu Farkhodjon Yusufov ile eşi Gulbakar Yusufova hakkındaki iddianame tamamlandı.

Ören Bayan İpliklerinin eski sahibi Jak Karako ile eşi Georgia Karako'yu, İstanbul Ortaköy'deki villalarında bıçaklayarak öldürdükten sonra evlerinden hırsızlık yapan Özbekistan uyruklu Farkhodjon Yusufov ile eşi Gulbakar Yusufova hakkındaki iddianame tamamlandı. Önümüzdeki günlerde İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak olan Özbek çift için, adam öldürmek suçundan 'ağırlaştırılmış ömürboyu', hırsızlık suçundan da 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

Geçen 22 Ağustos'da meydana gelen olayda, Çeşme'de tatilde olan İzzet Karako, anne ve babasından haber alamayınca Ortaköy'deki Mediko 2 Sitesi'nin yönetimini aradı. Site görevlileri Karako çiftinin villasına gittiklerinde yoğun bir gaz kokusu hissetti. Gazı kapatan görevliler ardından da ikinci kattaki yatak odasında 77 yaşındaki Jak Karako ve eşi 69 yaşındaki Georgia Karako'yu kanlar içerisinde cansız buldu. Jak Karako ve eşi Ulus'taki Aşkenaz Musevi Cemaati Mezarlığı'nda toprağa verildi.

7 BAVULLA KAÇMIŞLAR

Olayın ardından harekete geçen polis, çiftin evinde 4 ay önce hizmetçi olarak çalışmaya başlayan, olayın ardından kasadaki ve evdeki değerli eşyaları alıp 7 bavulla kaçan Özbekistan uyruklu 28 yaşındaki Farkhodjon Yusufov ile eşi 27 yaşındaki Gulbakar Yusufova'yı aramaya başladı. Özbek çift, araştırmalar sonrasında Kumkapı'da yakalandı. Olayda kullanılan bıçak ile tornovidalar da, şüphelilerin söyledikleri Kabataş sahinde, denizde balık adamlar tarafından bulundu.

CİNAYETLERİ KOCA ÜSTLENDİ

Cinayeti tek başına işlediğini söyleyen Farkhodjon Yusufov'un, evdeki eşyaları kırmasından dolayı çiftin kendilerine kızması, iki aylık ücretlerini vermemesi ve eşini kıskanmasından dolayı çifti öldürdüğünü ileri sürdü. Yusufov'un tıp fakültesi mezunu olduğunu söyleyen 7 yıllık eşi Gulbakar Yusufova ise savcılıktaki ifadisinde şunları anlattı:

"Eşimin kıskanç olması ve Jak Karako'nun bazı işleri benim yapmamı istemesi sorunlara neden oldu. Eşim beceremediği için bazı eşyaları kırıp döküyor, ev sahipleri kızıyordu. Bir defasında bana 'Seni Çeşme'ye tatile götüreceğiz, ancak eşin gelmeyecek' dediler. Bunu öğrenen eşim çok kıskanıp, kızdı. İşten ayrılmak istiyordu, ancak 'Borcumuz var' diye ikna ediyordum. Eşim iki gün önce antika bir avizeyi kırdı. Çok kızdılar. Olayın olduğu gece de saat 21.00 sıralarında odama çekildim. Eşim, Georgia Karako'nun istediği tamirat için tornavida ve benzeri aletlerle yukarı çıktı. Saat 23.30 sıralarında bağırma sesleri geldi. Yarım saat sonra eşim indi. Sağ eli kesilmişti. Buz koydum, kanı durdurdum. Sorduğumda kavga dedi. Hastaneye gitme konusunda ısrar edince onları öldürdüğünü söyledi. Ben korktuğum için yukarıya çıkmadım. Bana 'Sabaha kadar burada kalalım, sabahleyin gideceğiz, eşyaları topla' dedi. Ben daha önce yaptığım alışverişleri ve kendimize ait eşyaları toplayıp bir valize koydum. Sabah saatlerinde de ben bir taksi çağırdım. Çapa Hastanesi'nde tedavisini yaptırdık. Kumkapı'da bir günlüğüne ev kiraladık. Bu sırada polis bizi yakaladı. Eşim kendisine bağırıp hakaret edildiği için bunu yapmıştır. Para için yaptığını düşünmüyorum. Olayda benim hiçbir suçum yoktur."

CİNAYET VE HIRSIZLIKTAN DAVA AÇILDI

Olayın ardından savcının soruşturmasınının tamamlanmasıyla Farkhodjon Yusufov ile Gulbakar Yusufova hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, karı- koca sanıklar için ayrı ayrı adam öldürme suçundan 'ağırlaştırılmış ömürboyu', hırsızlıktan da 7 yıla kadar hapis cezası istendi. Çiftin, önümüzdeki günlerde İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ören Bayan Özbekistan İstanbul Çeşme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title