Haberler

Ordulu Şehitler Sergiyle Yad Ediliyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümü dolayısıyla "Ordulu Şehitler Fotoğraf ve Envanter" sergisi açıldı.

Serginin açılışı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Aziziye Cami İmamı Murat Sivrikaya'nın okuduğu Kuran-ı Kerim'in ardından Ordu Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından dua edildi.

Vali Balkanlıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, şehit ailelerinin acılarını paylaştığını ifade ederek, 18 Mart Şehitler Haftası'nın, millete ve memlekete kasteden kişilere karşı şehit olanları ve gazileri anmak için bir vesile olduğunu belirtti.

"Allah kimseye bu tür acıları yaşatmasın. Memleketimiz bulunduğu konum itibariyle sürekli saldırılara maruz kalmış ve ülkemiz kurulduğu tarihten bu yana binlerce şehit vermişiz." diyen Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Bunların en acısı bu memleketimizi hakikaten çok büyük sıkıntıya sokan Çanakkale Savaşı. Tam 250 bin şehit vermişiz. Tabii şehitlerimizin anıları çok taze, birçok şehidimiz var. Cenaze törenlerine katıldık, acıları paylaştık. Annelerin bakmaya kıyamadığı, sevmeye kıyamadığı, yemeyip yedirdiği, giymeyip giydirdiği evlatlarını toprağın kara bağrına koymaları tabii ki çok büyük tarifsiz bir acı. Millet olarak bizleri kahrediyor. Ama bu memlekette bayrağımızın dalgalanmasını istiyorsak, ezanların susmamasını istiyorsak, bu şekilde mücadelemize devam edeceğiz."

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da 18 Mart Şehitler Haftası'nın başlaması nedeniyle açılan serginin bir ay süreyle açık kalacağını belirterek, serginin daha sonra Fatsa ve Ünye ilçelerinde de sergileneceğini ifade etti.

Yılmaz, fotoğraf ve envanter sergisi için, 1985 yılından sonra terörle mücadele ve asayiş şehitlerinden 125 polis ve asker ailesini ziyaret ederek gerekli eşya ve fotoğrafların toplandığını aktararak, ziyaretler sırasında şehit ailelerinin ihtiyaç ve isteklerinin yerine getirildiğini anlattı.

Şehitlerin anısını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla isimlerini, fotoğraflarını, aileleriyle yazıştıkları mektupları 344 sayfadan oluşan bir kitapçığa bastırdıklarını kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu kitapçık içinde Yunan Savaşı, Balkan Savaşı, 1. Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı, terörle mücadele ve diğer vesilelerle şehit olan tam bin 414 Ordulu şehidimize ait bilgi, fotoğraf ve özel eşyalar mevcuttur. Ayrıca Ordulu şehitler albümümüzü Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Milli Savunma Bakanlığımıza, Ordu milletvekillerimize ve kamu kurum kuruluşlarıyla birlikte ilçelerimize göndereceğiz."

Konuşmaların ardından Vali Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'a, Ordu Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin, Ordu Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hasan Kaplan tarafından plaket ve tablo hediye edildi.

Duygusal anların yaşandığı etkinlikte, şehitlere ait fotoğraf ve kıyafetlerin bulunduğu sergi gezildi.

Serginin açılış törenine, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, Jandarma Komutanı Sedat Sarıkaya, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya ile şehit aileleri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title