Haberler

Ordulu Grup, Duatepe'de Atalarını Andı

Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası Sakarya Meydan Muharebesi'ndeki Ordulu şehitler, Polatlı'da düzenlenen törenle anıldı.

Ordulu bir grup, Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası Sakarya Meydan Muharebesi'nde şehit olan atalarını, Polatlı'da düzenlenen törenle andı.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, burada yaptığı konuşmada, Sakarya Zaferi ile 250 yıllık gerileyiş ve büyük Türk milletini yok sayma emellerinin son bulduğunu söyledi.

Yıldızkaya, "Sakarya Meydan Muharebesi tarihimizin dönüm noktasıdır.  Büyük milletimizin 250 yıl boyunca gerileyişi, toprak kaybı burada son bulmuş tekrar ilerlemeye, toprak kazanmaya dönmüştür. Duatepe, Sakarya Meydan Muharebesi'nin en kritik noktasıdır. Bu toprakların her bir santimetre karesinde çok büyük kahramanlıklar gösterildi.  Bu kahramanlıklar içerisinde, Ordulu Mehmetçiklerin apayrı bir yeri vardır" dedi.

Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı Başkanı Kutsi Yerebasmaz ise atalarından 23'ünün Duatepe'de 29'unun ise Polatlı'da Türbe Tepe'de şehit olduğunu söyledi.  Sakarya Savaşı'nda Ordu'nun 52 gencini Polatlı topraklarında şehit verdiğini kaydeden Yerebasmaz, "Bu toprakların nasıl kazanıldığını gençlerimize aktarmak ve anlatmak için buradayız. Ecdadımızın 93 yıl önce taşıdığı duygu ve azimlerini torunları olarak bizler de aynı inanç ve kararlılıkla sürdürmekteyiz. Biz var olduğumuz sürece, bu topraklara ziyaretlerimiz, törenlerimiz sürecektir" diye konuştu.

İstanbul Ordu Dernekleri Başkanı Sabri Çelebi da öldü denilen Türklerin yeniden bedenine girdiği noktanın Sakarya Savaşı'ndaki Duatepe olduğunu aktardı.

Protokol konuşmaları sonunda, Topçu ve Füze Okulunda görevli askerler, Ordulu Hasan'ın Kurtuluş Savaşı'nda şehit oluşunu canlandırdı.

Orduluların katıldığı gruplar, 2005 yılından bu yana eylül ayının üçüncü pazar günü Duatepe'de düzenledikleri törenlerle şehit atalarını anıyor. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Mürsel Yıldızkaya Polatlı Sakarya Yerel Haberler

title