Haberler

Ordulu Gazeteci, Eşine Böbreğini Verecek

Ordulu gazeteci, eşine böbreğini verecek ORDU'da gazeteci 39 yaşındaki Murat Hekim, şeker hastalığı sonucu böbrek yetmezliği çeken eşi 35 yaşındaki Güfer Hekim'e bir böbreğini verecek.

Ordulu gazeteci, eşine böbreğini verecek

ORDU'da gazeteci 39 yaşındaki Murat Hekim, şeker hastalığı sonucu böbrek yetmezliği çeken eşi 35 yaşındaki Güfer Hekim'e bir böbreğini verecek. Kan değerlerinin düşük olması nedeniyle operasyon gerçekleşmeyince doktorlar 3 ay sonraya randevu verdi.

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde, günlük yayımlanan yerel Hürses Gazetesi'nin sahibi Murat Hekim'in 10 yıllık eşi ve aynı zamanda gazetenin de Yazı İşleri Müdürü Güfer Hekim 4 yıl önce böbrek yetmezliği çekmeye başladı. Doktorlar şeker hastalığı sonucunda böbrek yetmezliği gelişen Güfer Hekim'e böbrek nakli yapılmasına karar verdi. Bunun üzerine Murat Hekim diyalize giren eşinden habersiz İstanbul'da özel bir hastanenin Organ Nakli Merkezi'ne başvurdu. Merkezde yapılan detaylı tetkiklerin ardından eşler arasında doku uyumu olduğu tespit edildi ve nakil yapılabileceği bildirildi.

KAN DEĞERLERİ DÜŞÜK ÇIKINCA NAKİL ERTELENDİ

4 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne tedaviye gidip gelen Güfer Hekim, iki hafta önce İstanbul'da özel hastaneye giderek nakil için son tahlillerini yaptırdı. Ameliyat için hazırlık yapan çiftten Güfer Hekim'in kan değerinin düşük olması nedeniyle nakil gerçekleşemedi ve 3 ay sonraya ertelendi. 3 aylık ilaç tedavisinin ardından böbrek nakli gerçekleşecek olan Güfer Hekim'in nakil olana kadar haftada 3 gün 4'er saat diyalize gireceği belirtildi.

DALGA GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNMÜŞ

Eşinin kendisine böbreğini verme kararı karşısında çok sevindiğini ve duygulandığını belirten Güfer Hekim şunları söyledi: "23 senedir şeker hastasıyım, bunun sonucunda böbrek yetmezliğine yakalandım. 4 yıldır Samsun'da tedavi görüyordum. Doktorumuz böbreğimin iflas etme derecesine geldiğini ve nakil olmam gerektiğini söyledi. Diyalize de girmeye başladım. Bir arayışa girdik, eşimden teklif geldi. 'Benimle dalga mı geçiyor?' diye düşünmüştüm. Ciddi olduğunu gördüğümde, dört elle sarıldı bu işe. Tahliller yapılırken benimle hastanede yatıyor. 'Böbrek alacaksan benden alacaksın' dedi. Bu beni hayata tutunmamı daha da umutlandırdı. Umutlarımız tükenmedi, bitmedi. Kan değerim düşük olması nedeniyle İstanbul'da iki haftalık tedavi sonucunda nakil olamadım. Diyalize girmeye devam edeceğim ve ilaç tedavisiyle kan değerimi artırmaya çalışacağım."

ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİNİ ANLADIM

Gazeteci olması nedeniyle organ bağışı haberleri takip ettiğini, fakat bir gün kendisinin de organ nakline ihtiyaç duyabileceğini daha önce düşünmediğini belirten Güfer Hekim, "Sürekli haberlere giderdik. Organ nakli olurdu, onların haberlerini yapardık. O zaman ölen birisinin böbreği ya da herhangi bir organı ne işe yarar diye düşünürdüm ama hiç başıma geleceğini ummazdım. Şimdi böyle bir olayla ben de karşılaştım. Organ bağışının ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi anladım" diye konuştu.

'İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE DİYE SÖZ VERDİK'

Şeker hastası olan eşinin böbreğinin iflas edip nakile ihtiyaç duyacağını daha önceden doktorlardan öğrendiğini, bir kaç kez kendisinden habersiz tahlil yaptırdığını kaydeden Murat Hekim ise nakil gerçekleştirilemediği için üzgün olduklarını ancak umutlarını kaybetmediklerini belirterek şunları anlattı: "Eşim tedavi görürken doktorlarıyla görüşmüştüm. Tahliller yaptırdım ondan habersiz. Doktoruyla görüştüm 'ben hazırım' dedim. Eşim mutlu oldu bana teşekkür etti. Evlenirken iyi günde, kötü günde maddi manevi destek olacağımıza Allah'ın huzurunda söz verdik. Tahliller iyi çıktı. Eşime sürpriz yapınca inanmadı. Eşimin değerleri düşük çıktığı için nakil gerçekleşmedi. Doktorumuz 3 ay sonraya gün verdi. İlaç tedavisi ile değerlerinin normale dönmesi durumunda nakil yapılacak."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Altınordu İstanbul Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title