Haberler

Ordudan Atılınca İntihar Eden Üsteğmen Nazlıgül'ün Komutanı FETÖ'cü Çıktı

Güncelleme:

"Neden makyaj yapıyorsun?" diye sorgulanıp ordudan atılınca intihar eden Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu'nun komutanları FETÖ'cü çıktı.

'Neden makyaj yapıyorsun?' diye sorgulanıp 'Disiplinsizlik ve ahlaki durum' gerekçesiyle ordudan uzaklaştırılınca intihar eden 1 çocuk annesi Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu'nun son görev yeri olan 12'nci Hava Ana Ulaştırma Üssü'nün o dönem komutanı olan Tümgeneral Mehmet Cahit Bakır ile Genelkurmay Başkanı adına olayın soruşturması için görevlendirilen Korgeneral Mustafa Özsoy, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklandı. Özsoy, OHAL'in 2'nci kanun hükmünde kararnamesiyle ordudan da ihraç edildi. Annesi Nevin Daştanoğlu, 'üstü kapatılan dosyanın yeniden açılmasını' istedi.

Nazlıgül'ün annesi Nevin Daştanoğlu, kızının 'uydurma gerekçelerle' ordudan atıldığını savunarak, "Nazlıgül'ün oğlu 'Annem aklıma gelince kalbim ağrıyor. Beni doktora götür nene' diyor. Atatürkçü, özgür ruhlu, vatan millet sevdalısı kızımı ahlaksızlıkla suçlayıp, öldürdüler, şimdi kimin ahlaksız olduğu ortaya çıktı. Allah onları kahretsin." dedi.

29 YAŞINDAYDI

Kayseri 12'nci Hava Ana Ulaştırma Üs Komutanlığı'nda görevli 29 yaşındaki Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu 7 Kasım 2012'de Kayseri'de bir parkta beylik tabancası ile kalbine tek el ateş ederek canına kıydı. Aşık olduğu astsubay ile evlenip 1 çocuk sahibi olan Nazlıgül, bu evliliğini 10 Aralık 2010'da sonlandırdı. Ayrılıktan sonra 'ahlaksızlık ve disiplinsizlik' gerekçe gösterilerek Türk Hava Kuvvetleri'yle ilişkisi kesildi.

Boşandıktan sonra birlikte görev yaptığı meslektaşı teğmen tarafından kendisine cinsel içerikli mesajlar gönderildiği de ileri sürülen genç kadın, ilişiği kesilmeden önce yaklaşık 10 saat süren sorgusunda, ailesine anlattığına göre "Neden evlendin? Neden boşandın? Çocuğun velayeti neden sende? Arif neden sana mesaj atıyordu? Milli güvenlik derslerinden sonra neden sivil öğretmenlerle görüşüyordun? Neden makyaj yapıyorsun?" sorularına muhatap oldu.

ATA'MIN ASKERİ

Kars nüfusuna kayıtlı olmalarına karşın baba Talip Daştanoğlu'nun Halk Eğitim Müdürü olarak görev yaptığı Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde toprağa verilen genç kadının emekli öğretmen annesi Nevin Daştanoğlu, o tarihte hıçkırıklar arasında şöyle dedi:

"Atatürk'ün bağışladığı topraklarda, benim sütüm de helal olsun kızım sana. Sen çok cesur çalıştın. Bu güzelliği kara topraklar çürütemez. Cumhuriyet'in onurlu, şerefli, başı dik, namuslu, ahlaklı, askeriydi. Benim kızımı bu hale getirenler utansın."

Nazlıgül'ün intiharıyla ilgili başlatılan soruşturmada 'takipsizlik' verilmiş o dönem ailenin iddiaları üzerine dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanıp ordudan ihraç edilen Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral Mustafa Özsoy'u görevlendirmişti. İntiharın ardından Nazlıgül'ün annesi Nevin ve babası Talip Daştanoğlu ile görüşüp karargahta inceleme ve araştırma yapan Özsoy'un girişiminin ardından herhangi bir işlem yapılmadı.

Ayrıca Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı da ailenin kızlarını intihara sürüklediği iddia edilen meslektaşlarıyla ilgili suç duyurusu sonucu kadın üsteğmenle ilişkiye girdiği iddia edilen erkek askeri personel hakkında 'kovuşturmaya yer yok' kararı verildi.

İKİ KOMUTANI DA TUTUKLANDI

Üsteğmen Nazlıgül dosyasıyla ilgili tarafları dinleyen ancak herhangi bir işlem yapmayan Korgeneral Mustafa Özsoy'un yanı sıra, baskı yaptığı ileri sürülen o tarihte Kayseri 12'nci Hava Ana Ulaştırma Üs Komutanı olan Tümgeneral Mehmet Cahit Bakır da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde Tuğgeneral Şener Topuç ile birlikte kaçarken Dubai Havaalanı'nda yakalandı.

'TORUNUM ANNEM AKLIMA GELİNCE KALBİM AĞRIYOR DİYOR'

Anne Nevin Daştanoğlu, Türkiye'ye iade edilecek olan Mehmet Cahit Bakır'ın kızına mobbing uyguladığını, ahlaksızlıkla suçlanıp ordudan atılmasına ardından da intihar etmesine neden olanlardan biri olduğunu ileri sürdü. Bakır'ın Kayseri'de göreve başlamasından sonra kızına yönelik baskıların ve suçlamaların başladığını belirten Daştanoğlu, "Kızımın yürüyüş yapması, bisiklete binmesi, yüzmesi, makyaj yapması, suç oldu. Erkeklerle konuşması suçun suçu oldu. Kızım kıskanıldı, çok başarılı Atatürkçü, vatansever, milliyetçi, dürüst çalışkan bir askerdi. Kızımı öldürdüklerinde 4.5 yaşında olan torunum bana 'Annem aklıma gelince kalbim ağrıyor. Beni doktora götür nene' diyor. Kızımı öldürenler bir yavruyu da öksüz bıraktılar. Şimdi kimin ahlaksız olduğu ortaya çıktı. Allah onları kahretsin." dedi.

FETO'CUYU FETO'CUYA ŞİKAYET ETMİŞİZ

Darbe girişiminin ardından gelişmeleri takip eden anne Nevin Daştanoğlu, "Hiçbir delil olmadan kızımı çok sevdiği ordudan atıp, intihar etmesine neden olanları şikayet etmiştik. Ancak soruşturma bile açılmadı. Şimdi görüyoruz ki FETO'yu FETO'cuya şikayet etmişiz. Kızımın ölümünden sorumlu olan ve bizim şikayetimizi dikkate almayanlar darbe yapmaya çalıştı. Fethullahçı oldukları gerekçesiyle tutuklandı." diye konuştu.

'ASKERİYEDE ATATÜRKÇÜ YOK'

Kayseri'de Nazlıgül ile birlikte 2 yıl kaldığını ve torununa baktığını hatırlatan Nevin Daştanoğlu, daha sonra şunları söyledi:

"Kızım Harp Okulu'nda okurken çok mutlu olmuştum. Sürekli 'Atatürk'ün ordusundasın. Peygamber ocağındasın içim çok rahat' derdim. Bir gün yine aynı konu açıldığında bana 'Anne askeriye sizin bizim bildiğimiz gibi ne Atatürkçü ne de Peygamber ocağı. Ne Harp Okulu'nda ne de görev yaptığım birliklerde Atatürk'ün ismini bile anmıyorlar. Orduda 'Atatürkçü' kalmamış, bizleri de bir gün ordudan atarlar' diyordu. O zaman kızımıza inanıyorduk ama Türk Ordusu'na yakıştıramıyorduk. Ama bugün gördük ki gerçekmiş. Kızım Harp Okulu'nda da çok başarılı bir öğrenciydi. Ama sürekli ceza verirlerdi, oda hapsine atarlardı. Kızımı askeriyenin düzenlediği eğlencede 'oynadı' diye bile şikayet ettiler."

PİLOT YAPMADILAR

Nazlıgül'ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Marmaris'te operasyona giden timin bulunduğu Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda pilotluk kursuna gittiğini de hatırlatan anne Daştanoğlu bu konuda da şöyle konuştu:

"Kızım, erkekli kızlı 260 pilot adayı arasında en başarılısıydı. Öğretmeni, bizzat bana, "Ne kadar güzel bir çocuk yetiştirmişsiniz. 260 adayın en iyisi. Sağlık sorunu çıkmaz ise kesin pilot olacak' demişti. Son bir gün öğretmeni değiştirildi ve kızımı çok istemesine rağmen pilot yapmadılar. Pilot yaptıkları subayı da gördük, kendi insanlarını bombaladı."

Nevin Daştanoğlu o dönem Nazlıgül'ü intihara sürükleyenler hakkında Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını, savcılığın söz konusu personel hakkında 'kovuşturmaya yer yok' kararı verdiğini hatırlatarak, bu şikayetli ilgili dosyanın da kaybolduğunu ileri sürdü, tekrar ele alınmasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Kayseri Dubai Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title