Haberler

Ordu Ziraat Odası'nın Yeniden Yapılandırılması

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, "Ordu Ziraat Odası'nın tekrar açılması için siyasi partiler, Ordu Milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları devreye girmişlerdir" dedi.

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, "Ordu Ziraat Odası'nın tekrar açılması için siyasi partiler, Ordu Milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları devreye girmişlerdir" dedi.

Cörüt, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından bir süre önce kapatılarak Perşembe Ziraat Odasına bağlanan Ordu Ziraat Odası'nın yeniden yapılandırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ordu Ziraat Odası'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cörüt, hafta sonu gerçekleşen kurucular kurulu kongresinin ardından Ordu Ziraat Odası'nın yeniden yapılandırıldığını hatırlattı.

Gerçekleşen genel kurulu sonrası yönetimde görev bölümü yaptıklarını da kaydeden Cörüt, "Ordu Ziraat Odası'nın tekrar açılması için siyasi partiler, Ordu Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları devreye girmişlerdir. Yapılan müracaatlar ve talepler sonucunda Genel Başkanımız odanın tekrar kurulması yönünde kendilerine gelen müracaatlar içinde bu görevi bize vermiş ve gerekli işlemler yapıldıktan sonra genel kurul yapılarak görev devralınmıştır" diye konuştu.

Ordu Ziraat Odası'nın daha önce çeşitli nedenlerden dolayı Perşembe Ziraat Odasına bağlandığını da ifade eden Cörüt, şunları kaydetti:

"12.12.2012 tarihinden bu yana oda yönetim ve meclisi olmadığı gibi bu tarihte birlik tarafından atanan yeni idare heyetinin odaya girememesi nedeniyle oda faaliyetleri fiilen durmuştur. Çeşitli nedenlerden dolayı oda faaliyetleri yürütülemez hale gelmiş Ordu çiftçilerinin daha fazla mağdur edilmemeleri için Birlik Yönetim Kurulunun 07.01.2013 tarihinde yaptığı toplantı sonucunda Ordu Ziraat Odası kapatılarak Perşembe Ziraat Odasına bağlanıp temsilcilik olarak faaliyetine devam etmesine karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda Perşembe Ziraat Odasına bağlı temsilcilik olarak faaliyetlerine aynı hizmet binasında devam etmiştir. Ordu Ziraat Odası'nın yukarıda belirttiğimiz hukuki nedenlerle kapatılmasının ardından tekrar tüzel kişiliğe kavuşturulması için Türkiye Ziraat Odaları Birliğine benim başkanlığımda müracaat edilmiş ve Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar ile yapılan görüşme sonucunda kurucu üyelerle birlik yönetim kurulunun 20.02.2013 tarihli oturumu ile Ordu Ziraat Odası kurulmasına karar verilmiştir. Ordu Ziraat Odasının kuruluş yetkisi tarafıma verildikten sonra Ordu İlçe Seçim Kurulundan 09.03.2013 tarihine gün alınarak genel kurulumuz bu tarihte yapılmış olup yeni meclis ve yönetim kurulu oluşturulmuştur. 12.03.2013 tarihinde mazbatalar alınarak meclis ve yönetim kurulu görev bölümü yapılarak fiilen göreve başlanmıştır. Yeni süreç bütün Ordululara hayırlı olsun."

Muhabir: Hayati Akçay

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu - ORDU

Kaynak: AA / Yerel

Uğur Cörüt Perşembe Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title