Haberler

Ordu'ya 6 Aylık Yağmur 5 Günde Yağdı, 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2015 yılında 750 kg alansal yağış alan Ordu'da, son beş günde metrekareye tam 344.8 kg yağış düştüğü öğrenildi. Bu miktarın son on yıllar boyunca meydana gelen, en kuvvetli, en etkili sağanak yağış olduğu belirtildi.

BÜYÜKŞEHİR SEFERBER OLDU

Ordu'da beş gün önce başlayan sağanak yağışların sele dönüşmesiyle birlikte, dört ilçede etkili olmak üzere toplam 10 ilçede sel felaketi yaşandı. Özellikle Perşembe, Fatsa, Gürgentepe, Çamaş ve Korgan ilçelerinde etkili olan sağanak yağışlar, Kabataş, Çatalpınar, Gölköy, Ulubey, Ünye, Çaybaşı ilçelerinde de maddi hasarlara yol açtı.

12 KÖPRÜ VE 16 EV KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Ordu il genelindeki 741 mahallenin 243'ünde mahalle yolları kısmen hasar görürken, Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, 173 araç ve iş makinesi ile yağışların normale dönmesinin ardından kapanan mahalle yollarını ulaşıma açtı. Sele bağlı olarak 12 köprü ve 16 evin ise kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

ŞEHİR MERKEZLERİ ETKİLENMEDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin zamanında müdahalesi nedeniyle şehir merkezlerinde ciddi su baskınları yaşanmazken, yüksek mahallelerde dere yataklarına ve heyelan bölgelerine kurulan evler ise su baskınlarına maruz kaldı.

6 AYDA YAĞAN YAĞMUR 4 GÜNDE YAĞDI

Ordu il geneline bir önceki yılda yağan toplam alansal yağış miktarının yarısının beş günde yağması sonrası, son yılların en büyük sel felaketi yaşandı. Dere ve ırmak seviyelerinin artmasıyla birlikte birçok köprü kullanılamaz hale gelirken, tarım arazilerinde de ciddi hasarlar oluştu.

BAŞKAN AFET BÖLGELERİNDEN AYRILMADI

Yağışların şiddetini arttırmasıyla birlikte, bayramın birinci gününden itibaren afet bölgelerine giden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçelere adeta kamp kurdu. Aynı ilçeyi bir günde iki kez ziyaret eden Başkan Yılmaz, hem ekiplerin çalışmalarını bire bir takip etti hem de vatandaşların sorunlarını dinledi. Afet bölgelerinden hükümet yetkililerini sık sık bilgilendiren Başkan Yılmaz, yaraların en kısa sürede sarılacağını söyledi.

BAŞKAN YILMAZ: "BU TAM ANLAMIYLA BİR AFET"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kente düşen yağış miktarına dikkat çekerek "Tek kelimeyle afet" ifadelerini kullandı. Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, "Son on yıllar boyunca en kuvvetli, en etkili sağanak yağışla karşılaştık. Bu tam anlamıyla bir afet. Özellikle metrekareye düşen yağmur miktarının normalin çok çok üstünde olması nedeniyle bazı ilçelerimizde sel felaketi yaşandı.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

3 vatandaşımız ise yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Devletimiz ve Hükümetimiz tüm yaraları saracak güçtedir. Hemşehrilerime bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Enver Yılmaz Perşembe Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title