Haberler

Ordu Valisi'nden Dünyanın En Ünlü Klarnetlerini Yapan Özdemir Ailesine Destek

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde dünyaca tanınan müzik aleti yapımcısı olan ve 2 yıl önce hayatını kaybeden Ahmet Özdemir'in mirası olan elde klarnet yapımı, torunları tarafından sürdürülüyor.

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde dünyaca tanınan müzik aleti yapımcısı olan ve 2 yıl önce hayatını kaybeden Ahmet Özdemir'in mirası olan elde klarnet yapımı, torunları tarafından sürdürülüyor. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu merhum Ahmet Özdemir'in 3 torununu ziyaret ederek kendilerine destek sözü verdi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu İlçesi Bayadı Mahallesi'nde 2 yıl önce hayatını kaybeden ünlü klarnetçi Ahmet Özdemir'in atölyesini ziyaret etti. Woody Allen, Alain Damiens, Sarah Elbaz, Mustafa Kandıralı ve Hüsnü Şenlendirici'nin de aralarında yer aldığı sanatçıların yıllardır klarnetlerini çaldığı Ahmet Özdemir'in torunları Erman, Eren ve Ege Özdemir tarafından sürdürülen atölyede klarnetlerin üretim hikayesini öğrenen Vali Balkanlıoğlu, eserlere hayran kaldı.

Erman Özdemir, dedeleri Ahmet Özdemir'in 1949 yılında 19 yaşında iken kaval yapımıyla başladığını ve fabrika imalatı olmadan el sanatıyla klarnet imal eden tek usta olma özelliğini taşıdığını söyledi. Erman Özdemir, "Bizlere bıraktığı bu mesleği torunları olarak devam ettireceğiz. Ahmet Özdemir klarnetlerini vazgeçilmez kılan en önemli şey ise klarnet sanatçılarının yaşadıkları akort sorununa çözüm bulmasıydı. Çok talep alıyoruz. Bir klarneti 15 günde tamamlıyoruz. Yaptığımız klarnetler hem ilimiz, hem de ülkemizin tanıtımı açısından son derece önemli. Abanoz, zeytin, gül ve erik ağaçlarından yaptığımız klarnetleri mermerden de yapıyoruz. Güney Amerika'dan gelen bu özel taşla birlikte 24 ayar altın kullandığımız klarnetlerimiz de büyük ilgi gördü" dedi.

BÜTÜN DÜNYADA TERCİH EDİLİYOR

Dünyaca ünlü klarnetlerin üretildiği atölyede klarnet yapımıyla ilgili bilgi alan Vali İrfan Balkanlıoğlu ise "Üç genç arkadaşımız baraka tarzı bu yerde dünyaca ünlü klarnet sanatçılarına, ihraç edecek düzeyde kalitesi kanıtlanmış bir şekilde elleriyle klarnet imal ediyorlar. El emeği, göz nuruyla, ince ince motifler işlenerek yapılan bu klarnet, bütün dünyada tercih edilerek sipariş veriliyor ve genç arkadaşlarımız yetiştiremediklerini ifade ediyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Biz de Valilik olarak dedelerinin hatırası bu eserin ölmemesi için destek olmak istiyoruz. Bu nedenle buraya geldik. Bu atölyeyi Kalkınma Ajansları aracılığıyla özgünlüğünü ve el yapımı işini de kaybettirmeden modernize ederek, destek vermek istiyoruz. Burası Ordu'dan dünyaya açılan bir penceredir" diye konuştu. - Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Özdemir Woody Allen Altınordu Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title