Haberler

Ordu Valisi Çamaş ve Fatsa İlçelerinde İnceleme Yaptı

Güncelleme:

İlk ziyaretini Çamaş ilçesine gerçekleştiren Vali Kenan ÇİFTÇİ, burada Çamaş Kaymakamı Turan BEDİRHANOĞLU, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf ASLAN, Belediye Başkanı Yaşar AKTAŞ, İlçe Emniyet Amiri Mustafa TAŞ ve kurum müdürleri tarafından karşılandı. Ziyarette, İl Kültür Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN ile Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Ömer YILMAZ da hazır bulundu.

Cevat Bey Konağı ve Kaymakamlık Ziyaret Edildi

Vali Kenan ÇİFTÇİ ilk olarak Çaybaşı İlçesinde Osman Ağa tarafından 1909 yılında yaptırılan 104 yıllık Cevat Bey Konağına uğradı. 18 odasıyla Ordu'nun en büyük konağı olma özelliğine sahip Cevat Bey Konağı ile ilgili bilgi alan Vali Kenan ÇİFTÇİ, daha sonra Kaymakamlığı geçerek, Çamaş Kaymakamı Turan BEDİRHANOĞLU'ndan ilçenin sorunları, ihtiyaçları ve yapılan yatırımlarla ilgili bilgi aldı.

Çamaş Belediye Başkanı Yaşar AKTAŞ'ı da ziyaret eden ve bilgiler alan Vali Kenan ÇİFTÇİ, Çamaş ilçe merkezinde bulunan, ilçeye ve Karadeniz'e hakim bir tepede kurulu olan mesire ve dinlenme yeri Gelinkayası'na da uğradı.

Çamaş Türk Telekom YİBO'ya Ziyaret

Çamaş Türk Telekom Yatılı Bölge Okulu'nu da ziyaret eden Vali Kenan ÇİFTÇİ, burada yaptığı toplantıda eğitimin kalitesini, başarısını artırmak, öğrenci kapasitesini geliştirmek ve öğretmenlerde motivasyonu artırmak amacıyla başlattığı Benchmarking projesinin önemini anlatırken, öğrenci, öğretmen ilişkileri, ilçede eğitim için yapılması gerekenler, insan ilişkileri konularında bilgiler verdi.

Fatsa İlçesine Ziyaret

Çamaş ilçesindeki temas ve incelemelerini tamamladıktan sonra Fatsa ilçesine geçen Vali Kenan ÇİFTÇİ, ilk olarak Fatsa Kaymakamlığını ziyaret etti. Fatsa Kaymakamı Bekir ATMACA'dan ilçenin sorunları ve ihtiyaçları ile ilgili bilgi alan Vali ÇİFTÇİ, daha sonra Fatsa Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Hüseyin ANLAYAN'dan belediye çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası'na Ziyaret

Belediye ziyaretinin ardından Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Vali Kenan ÇİFTÇİ, burada yaptığı konuşmada, "İlçe ziyaretleri ile ilçelerde her kesimdeki bütün arkadaşlarımızın dile getirmek istedikleri, söylemek istedikleri ve yapılmasını arzu ettikleri tüm konuları not alıyorum, ne yapabiliriz? nasıl yapabiliriz? hangi yol ve yöntemlerle olur, bu çerçevede de bütün ilçelere gitmeye çalışıyoruz. Fatsa'ya bu kaçıncı gelişim bilemiyorum, onu geçmiştir daha fazla da olmuştur. Bu biraz daha özel oldu" dedi.

Herkese Destek Vermeye Çalışıyoruz"

"Her geçen gün bizde terakki var. Cumhuriyetimizin 90. Yılında Cumhuriyetin manasında terakki yani ilerleme. Bu çerçevede de tüm arkadaşlarımız kendi alanlarında, kendi sorumluluk hissettiği alanlarda, kendi fikir, beyan, görüşme ve çalışmalarını yapıyorlar. Bu çerçevede bize düşen ne olursa bütün arkadaşlarım elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz" diyen Vali Kenan ÇİFTÇİ, "Arkadaşlarımızın bize beyan ettiği konuları zaten aşağı yukarı bildiğimiz özellikle Fatsa Ticaret Odası Başkanımızın söylediği konuların çoğunda stratejik planımıza aldık. Bizim gelecekte olmazsa olmazlarımız. Bildiğiniz gibi bazı konular hayal gibi görünebilir veya hayal denilebilir. Ama hayaliniz yoksa insanın hayalleri ve gelecekle ilgili düşünce ve paylaşımları yoksa, kendisini motive edecek, gelecekle yapmaya arzu ettiği şey yoksa, bunun sonucu ölümdür. Gelecekte ne yapmalı, gerektiği şeylerle ilgili bir hayalleri olmalı. Az önce belediye başkanımız bunun örneklerinden bir tanesini gösterdi. Ben bunları bunları yaptım ama bunlarda hayalim, bunları da yapmayı hedefliyorum, bunları elimden geldiğince yapıyorum. İşte bizim de Ordu ve bütün ilçelerimizle ilgili bütün hayallerimizi stratejik plana yazdık. Bu sizin hayalleriniz, aynı zamanda Ordu'muz ile ilgili hayaller. Ordu'muzun yapmak istedikleri arzu ettikleri şeylerdir" şeklinde konuştu.

"Bize İletilen Konuları Anında Çözüyoruz"

Vali Kenan ÇİFTÇİ, "Bir dönem ilimizle ilgili düşündüğümüzde Abdülhamit Han dereyolunu hayal etmiş belki 100 küsür yıl önce, ama şimdi bir hayal gerçeğe dönüşüyor. 153 yıllık boğazın altından geçme hayali bir dönem Osmanlıda hayal edilmiş ama dün itibariyle 2 kıtanın geçildiği ortasından bir çizgiyle ayrıldığı, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve diğer ülkelerden gelen Başbakanlar bunu gördüler. Ama bu sadece ülkelerin hayalleri değil, illerin ve ilçelerinde hayalleri olmalı. Buna doğru adım adım ilerlemeli. Uyum içinde çalışan Kaymakamları, Belediye Başkanı, Ticaret Odası Başkanı, sivil toplum kuruluşu örgütleriyle, esnaflarıyla, tüccarlarıyla, birlik beraberlik içerisinde çalışan Fatsa ilçemize ben burada rolleri güzel oynayan, güzel yerine getiren bütün arkadaşlarıma can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Bu birlik, beraberlik, muhabbet, çalışma aşk ve şevki olduktan sonra bu ilerleme her zaman olacaktır. Allah çalışana, isteyene, dileyene zaten istediğini verir. İnşallah nüfus olarak bölgede artan ekonomik gelişmişlik olarak her geçen gün artan organize sanayisi daima genişlemeye ve ilerlemeye devam eden ki geçtiğimiz hafta Pazartesi günü bu genişleme kararını aldık. Arkadaşlarımızın da bize ilettikleri konuları da derhal çözdük" diye konuştu.

Vali Kenan ÇİFTÇİ, "Şu anda 107 bin nüfusu olan 7 ilçeyle birlikte yaklaşık 250-300 bin nüfusa ulaşacak olan ilçemizin çok daha geniş ve kapsamlı, çok daha insanın yaşadığı, ekonomik getirisinin yüksek, sosyal refahın yüksek, kültürel etkinliklerinin çok daha fazla olduğu, eğitimde en ön sıralarda yer aldığı, ülkemizde de adından söz ettiren daha iyi ilçe, daha iyi ilerleyen bir ilçe olması yönünde bütün çabalar ve gayretler devam edecektir" diyerek herkese teşekkür etti.

"Her Daim Yanınızdayız"

Vali Kenan ÇİFTÇİ, "Allah bundan sonra ki yapacağınız çalışmalarda da yar ve yardımcınız olsun. Bundan sonraki yapılacak çalışmalarda da bizi şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da her daim yanınızda bulacaksınız. Ön tıkayan değil yol açan ve bu konularda da yol açtıktan sonra bu hizmetleri takip eden yardım eden, adilane bir yönetim inşallah devam edecektir" dedi.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun KARATAŞ, ise konuşmasında, "Bugün buraya geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ederiz. Fatsa Ticaret Odası baktığınızda 1900'lü yılların başında kuruluşu Cumhuriyetten de önceye dayanıyor. Bugün itibariyle baktığımızda 7 tane ilçeyi içinde kapsayan Kumru, Korgan, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş, Aybastı biz yedi kardeş ilçeden oluşan diye adlandırıyoruz. Bir oda konumunda, bölge odası konumunda. Baktığınızda 1700 tane üyesi ile 300 bin nüfusa hitap eden birçok il odasından önde gelen, gerek üye sayısıyla gerek mesuliyet sayısıyla öne çıkan bir oda konumundadır" dedi.

KARATAŞ, "35 tane meclis üyesi ve bunun yanı sıra 9 tane yönetim kurulu üyesi ile birlikte görevimizi devam ettirmekteyiz. Fatsa Ticaret Odası bizden önceki büyüklerimizin de gerçekten ortaya koyduğu performans ve çalışma azmi ile beraber bölgeye çok ciddi hizmetler kazandırmıştır. Bunun dışında ODÜ Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi bunun bir örneğidir. Fatsa Organize Sanayi Bölgesi bunun bir örneğidir. Gerek kaymakamlığımızla, gerekse belediyemizle ortaklaşa yürüttüğümüz, sizin ve sizden önceki dönemde organize sanayi bölgesinde istihdam noktasında yaptığımız çalışmalar herkesin bildiği bir aşikardır. Göreve geldiğimiz süre zarfında 400 olan istihdam sayısının bugün 2.500'lere çıkarılması noktasında gerek yatırımcıları bizzat ziyaret ederek gerekse bölgemize taahhüt ederek gerekse de yapmayı düşündüğü aşamada kolaylığı sağlayacak her türlü çalışmaya imza atmış bir kurumuz. Bu noktada organize sanayi bölgelerinde çalışan sanayicilerimizin en büyük sıkıntısı bu ara eleman ihtiyacıdır. İş gücü sıkıntısını bu noktada çözümlemiş bir kurumuz. Ordu İşkur, kız meslek lisesi ile yaklaşık 8 tane kursu beraber açarak, iş dünyasına ve bölgeye yaklaşık 400 civarında iş gücünü kazandırmış bir kurumuz" diyerek Vali Kenan ÇİFTÇİ'ye teşekkürlerini sundu.

Vali Kenan ÇİFTÇİ, Fatsa ve Ticaret Odası ziyaretinden sonra Fatsa Kız Teknik ve Meslek Lisesine de uğradı. Vali ÇİFTÇİ, burada da Benchmarking projesinin önemini, öğrenci, öğretmen ilişkilerini, ilçede eğitim için yapılması gerekenleri ve insan ilişkileri üzerine bilgiler verdi.

Vali Kenan ÇİFTÇİ, Fatsa İlçesindeki ziyaret ve temaslarını tamamladıktan sonra Ordu'ya hareket etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fethi Yaşar Çamaş Fatsa Ordu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title