Haberler

Ordu Valisi Balkanlıoğlu Açıklaması

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'da çok güzel şelaleler, göller, yapısı bozulmamış koylar ve nefis manzaraların olduğunu belirterek, kente yılda bir milyon turist gelmesi için tanıtım çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'da çok güzel şelaleler, göller, yapısı bozulmamış koylar ve nefis manzaraların olduğunu belirterek, kente yılda bir milyon turist gelmesi için tanıtım çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Vali Balkanlıoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir Milyon Turist Hedef" projesi kapsamında kentin doğal güzelliklerini turizme kazandırmak için tanıtım çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, kentin tanıtımı adına her fırsat ve imkanı değerlendirdiklerini söyledi.

Ordu'nun, Karadeniz'in en güzel illerinden olduğunu belirten Balkanlıoğlu, "Diğer illerimiz de güzel ama Ordu'da Karadeniz'deki güzelliklerin hepsi mevcut. Geçmişte gerek yabancı turistler, özellikle Körfez bölgesinden gelenler, gerekse iç turizmde Karadeniz gezisine gidenler Ordu'yu pas geçmişler." dedi.

Balkanlıoğlu, kentin doğa turizmi açısından çok fazla güzelliğe sahip olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

" Ordu'da çok güzel şelaleler, göller, yapısı bozulmamış koylar ve nefis manzaralar var. İnsanlar buraya bir kez geldiğinde çıkmak istemeyecekler. Bunların tamamının tanıtılmaya ihtiyacı var. Biz de bütün dergi, gazete, seyahat programları, hatta Arap televizyonları aracılığıyla Ordu'nun güzelliklerini tanıtmaya çalışıyoruz. Bu yıl valilik olarak bir milyon turist hedefliyoruz. Bu anlamda da tanıtım noktasında iyi noktaya geldik. Doğa açısından Ordu'nun güzellikleri harika."

Balkanlıoğlu, yerli ve yabancı turistler açısından Ordu'nun tercih edilebilir hale gelmesi için gayret gösterdiklerini anlatarak, " Ordu'nun bütün güzellikleriyle, ihtişamıyla içeride ve dış ülkelerde tanınması için turizm tanıtım çalışmalarını yürütüyoruz. Burada fındığa bağlı bir ekonomi var. Ordu bu kadar güzel olmasına rağmen ahalisinin 3'te 1'i memlekette, 3'te 2'si ise dışarıda yaşıyor. Biz de turizm aracılığıyla çarşı ve pazarın hareketlenmesini sağlamak istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Karadeniz Ordu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title