Haberler

Ordu TOKİ'de Doğalgaz Sevinci

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu’ya doğalgaz getirilmeden önce projelendirilen ve inşaatına başlanan ilk toplu konut projesi 742 konutluk Eskipazar-TOKİ konutlarını ağustos ayında doğalgaz ile buluşturacak.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu'ya doğalgaz getirilmeden önce projelendirilen ve inşaatına başlanan ilk toplu konut projesi 742 konutluk Eskipazar-TOKİ konutlarını ağustos ayında doğalgaz ile buluşturacak.

Şehir merkezinden 7 km uzaklıkta Eskipazar mahallesi sınırları içerisinde bulunan 742 konutun bulunduğu TOKİ konutlarına doğalgaz ulaştırmak için çalışma başlatıldı. Bu amaçla TOKİ Ersin Bacaksız İlkokulu bahçesinde düzenlenen törene Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, AKSA Genel Müdürü Alper Konyalı, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Büyükşehir Belediyesi daire müdürleri, resmi kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan AKSA Genel Müdürü Alper Konyalı, 2003 yılına kadar Türkiye'de 5 şehirde doğalgaz varken bugün 70 il de doğalgaz bulunduğuna dikkat çekti. Doğalgazın 'temiz enerji' olarak benimsendiğini belirten Peker, Ordu'da 2008'den bu yana 30 milyon liralık doğalgaz yatırımı yaptıklarını belirtti. Peker, "Ordu'da 32 bin 340 abone sayımız mevcuttur. Halen 29 bin 150 aboneye doğalgaz verilmektedir. Şebeke uzunluğumuz ise 300 km'ye ulaşmıştır" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da, Eskipazar TOKİ konutlarının Türkiye genelinde arazisi satın alınmak suretiyle inşa edilen ilk konut projesi olduğunu söyledi. O dönemde arazi yokluğu sebebiyle özel bir şahıstan alınan satın almak suretiyle toplu konut inşa edildiğini belirten Yılmaz, "Seçim öncesi söz vermiştim. Belediye Başkanı olur olmaz ilk yatırım yapacağımız yerlerden biri Eskipazar TOKİ konutları olacaktır demiştim. Geçen hafta yolunu asfaltlamaya başladık. Bugünde doğalgaz yatırımını başlatıyoruz" diye konuştu.

Yılmaz, konuşmasında AKSA Genel Müdürü Alper Konyalı ile pazarlık yaparak 'Ramazan ayı bitmeden doğalgazın verilmeye başlanması' sözünü istedi. Alper Peker de Ramazan ayı bitmeden TOKİ konutlarına gaz verme sözü verdi.

Konuşmaların ardından sembolik olarak doğalgaz yatırımı için gaz verme töreni gerçekleştirildi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Çöpoğlu Enver Yılmaz Eskipazar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title