Haberler

Ordu - Telefonla Tuzağa Düşürdükleri Kadından Parayı Alabilmek İçin 850 Kilometre Yol Kat Ettiler

Telefonla tuzağa düşürdükleri kadından parayı alabilmek için 850 kilometre yol kat ettiler

Ordu'da telefonla tuzağa düşürdükleri kadının parasını alabilmek için Şanlıurfa'dan yaklaşık 850 kilometre yol kat ederek otobüsle Ordu'ya gelen 2 kişi, çöp konteynerine koyulan paraları alıp kaçarken polisin nefes kesen operasyonuyla yakalandı.

Olay dün Ordu'nun Altınordu İlçe merkezinde meydana geldi. İddiaya göre Şanlıurfa'dan rastgele telefon açarak kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar Ordu'da bir kadını tuzağa düşürdü. Kadından parayı alabilmek için dolandırıcılardan 19 yaşındaki H.B. ve 16 yaşındaki B.H. Şanlıurfa'dan yaklaşık 850 kilometre yol kat ederek otobüsle Ordu'ya geldi. Kendilerini komiser olarak tanıtarak şüpheliler, kadının tuzağa düşürüldüğünü, bu tuzaktan kendisini kurtaracaklarını söyleyerek ikna etmeye çalışırken aynı anda başka bir kişiyi daha kandırmaya çalıştı. Rastgele telefon açtıkları evde telefona çıkan çocuğa "Anne babanız karakolda, şuanda eve gelemiyorlar evde ne kadar para altın varsa evin yanında çöp konteynerine koyun biz gelip alacağız" diyen H.B. ve B.H. uzaktan takip ederek çocuğun poşetle konteynere koyduğu altın ve paraları alıp hızla olay yerinden uzaklaştı. Ardından telefon görüşmesine devam ettikleri kadınla da parkta buluşan H.B. ve B.H. kadının çantada yanında getirdiği 15 bin 270 TL'sini alarak uzaklaştı.

Dolandırıldıklarını anlayan mağdurların şikayeti üzerine harekete geçen polis, Ordu'dan Giresun'a giden H.B. ve B.H. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin 15 kilometrelik kovalamacası sonucu otomobili terk ederek fındık bahçesine kaçmak isterken yakalandı. Her iki olayın saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdığı olayda 1 kilogram altın ve 15 bin 270 TL para ile yakalanan B.H. ile H.B. emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Altınordu Şanlıurfa Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title