Haberler

Ordu Tek Yürek Oldu

Ordulular yaşanan darbe girişimine karşı tek yürek oldu.

Ordulular yaşanan darbe girişimine karşı tek yürek oldu.

Yaşanan darbe girişiminin ilk saatlerinde meydanlara akan Ordulular, ikinci günde meydanları boş bırakmadı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan binlerce kişi FETÖ-PDY terör örgütüne mensup subaylar tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan ancak devletin tüm birimlerinin kararlı ve koordineli çalışması sonrası akamete uğratılan darbe girişimine karşı sert tepki gösterdiler.

Protesto gösterilerinde bir konuşma yapan 27 Mayıs Darbesini Araştırma Komisyonu Eski Başkanı ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 15 Temmuz gecesi darbe girişimin yapan FETÖ-PDY terör örgütüne karşı beddua etti. Yılmaz, "Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline dinamit atan bu zihniyetin Allah bin belasını versin. Allah onları öbür dünyada zelil etsin" dedi.

Yılmaz, şöyle konuştu: "Düşünebiliyor musunuz Cumhurbaşkanımızın tatile gittiği oteli bombalayan zihniyet, Cumhurbaşkanımızın köşkünü bombalayan zihniyet, sadece Gölbaşı'nda 47 tane Özel Harekatçı kardeşimizi şehit eden zihniyet, İstanbul'da vatandaşlarımızın önüne tank dizen zihniyet, bizi düşmanlara karşı savunsunlar diye aldığımız helikopter ile Türkiye Cumhuriyeti Meclisi'ni bombaladıktan sonra Yunanistan'a iltica eden zihniyet. Bunlar insan olamaz. Allah bunların bin belasını versin. Allah bunları helak etsin. Allah bunları o girmiş oldukları hapishaneden sağ çıkartmasın. Gönlümden geçen odur ki, vatana ihanet etmekten yargılanıp Kızılay meydanında boynuna o yağlı ilmiği Allah geçirtmeyi nasip etsin. Gölbaşı'nda şehit edilen polislerimiz PKK ile mücadele etsin diye yetiştirilen polislerimiz. Bu duruma en çok sevinen ise Türkiye düşmanlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline dinamit atan bu zihniyetin Allah bin belasını versin. Allah onları öbür dünyada zelil etsin."

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da Türkiye'de darbe dönemlerinin artık geride kaldığını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, "Türkiye bir muz cumhuriyeti, bir Afrika cumhuriyeti değildir. Halk hükümetine devletine sonuna kadar sahip çıkıyor. Bundan sonra atom bombası ile bile gelseler bu memlekette bu şeyler kapandı artık. Bitti. Halk var çünkü. Halka dayanmayan, halktan güç almayan başarıya ulaşamaz. Biz burada konuşuyorsak, burada valilik yapıyorsak siz varsınız o yüzden buradayız. Siz olmazsanız biz de yokuz. Önce Allah'a, sonra size güveniyoruz" dedi.

Protesto gösterilerinde eski milletvekilleri ve STK Başkanları da birer konuşma yaptı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Enver Yılmaz Politika Güncel Haberler

title