Haberler

Ordu'nun Dereleri Turizme Akacak

Güncelleme:

Ordu Valisi İrfan Balkanlığlu, Ordu'nun derelerini 'Dereler Turizme Akıyor' projesiyle turizme kazandırıp dünyaya tanıtmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlığlu, kentte keşfedilmemiş, turizme açılmamış dereler ile kano turizmi yapmaya uygun kanyonlar bulunduğuna dikkat çekerek, türkülere konu olan Ordu'nun derelerini 'Dereler Turizme Akıyor' projesiyle turizme kazandırıp dünyaya tanıtmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu Ordu'nun Türkiye'nin en önemli turizm merkezi olacak potansiyele sahip bir kent olduğunu dile getirdi. Doğal güzelliği, yaylaları, keşfedilmeyi bekleyen dere ve kanyonlarıyla kentteki turizm potansiyelinin çokluğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, son yıllarda Arapların ilgisini çeken derelerin tanıtımı için de çeşitli projeler hazırladıklarını kaydetti.

Kentte kano turizmine uygun kanyonlarında bulunduğunu, fakat bunların henüz keşfedilmediğini belirten Balkanlıoğlu, " Ordu'da güzellik namına ne varsa her şey bakir ve bozulmamış durumda günümüze kadar gelmiş. Sahil yolu tüneller ve viyadüklerle içeriden geçmiş, sahili hiç bozulmamış. Yaylalarımız bozulmamış ve aşırı yapılaşmanın tahribatına uğramamış. Köylerde kanalizasyon sistemi Karadeniz'in doğası gereği tam kurulamadığı için derelerimiz tertemiz berrak ve içilme kıvamında. Ormanın arasından süzülerek gelen şelaleler şeklinde. Birde yöre halkının bildiği ancak keşfedilmemiş, turizme açılmamış birbirinden güzel kanyonlar var. Kano turizmi bile yapmaya uygun burası" dedi.

YAYLA VE DAĞ TURİZMİ POTANSİYELİ YÜKSEK

Ordu'nun Türkiye'nin yayla ve dağ turizmi açısından potansiyeli en yüksek ili olduğuna da dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, "Doğa sporlarının her çeşidinin yapılabileceği ve gezilip görülmeye değer tabiat, fotoğraf avcılarının bitki, hayvan türlerini görebileceği eşsiz güzellikte bir il Ordu. Türkiye'nin yayla, dağ turizmi açısından potansiyeli en yüksek ve en güzel ili bu anlamda. Biz bu yönünü ön plana çıkararak bir tanıtım kampanyası başlattık. 'Dereler turizme akıyor' projesi uyguluyoruz. Tanıtıma ilişkin kanyonlar, spor turizmi, buna benzer çalışmalarımız var. İnsanlarımız buraya rağbet etmeye başladı. Bu cennet gibi olan dere, yayla, orman, yeşillik, içme kıvamında tertemiz berrak şelaleler Arap alemini de buraya çekiyor. Trabzon ve Rize belli bir mesafe kat etmiş ve turizmden insanlarımız değişik geçim alternatifleri bulmuş durumda. Biz onlarla pastayı paylaşmadan pastayı büyütme hedefindeyiz. Önümüzdeki dönemlerde inşallah Ordu Türkiye'de turizmde 'ben de varım' diyen iller arasına dahil olacak" diye konuştu.

DERELERİN BELGESELİ HAZIRLANIYOR

Türkülere konu olan Ordu'nun derelerini belgesel, fotoğraf albümleri ve çeşitli projelerle turizme kazandıracaklarını, bu konudaki çalışmaların da hızlandırıldığını vurgulayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Türkiye'nin son derece sevilen, yöresel türküleri söyleyen ses ve saz sanatçımız merhum Kamil Sönmez Ordulu'dur. Onun meşhur ettiği bir türkü vardır 'Ordu'nun dereleri.' Türkülere konu olmuş derelerimiz eşsiz güzellikte. Ben ilk geldiğimde o dereleri gördüğümde gözlerime inanamadım. Güzel dereler ve derin vadilerde kanyonları görünce dedim ki 'buranın tanıtılmaya çok ihtiyacı var'. Bu konuda projeler yaptık, belgeseller, fotoğraf albümleri hazırlıyoruz buraları ön plana çıkaran. Hazırlanmakta olan belgeseller Arapça, Rusça, İngilizce ve Türkçe bu bölgeye rağbet edecek turistlerin dillerine dönük lisanlarda da yapılıyor. İnşallah bunu da değişik ortamlarda tanıtma amaçlı yapacağımız çalışmalarda kullanacağız. Buda önümüzdeki dönemde turizmin bir kez daha artmasına yol açacaktır diye ümit ediyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title