Haberler

Ordu'nun Büyükşehir Oluşunun 2.yılı, İstanbul'daki Ordulularla Kutlandı

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu’nun Büyükşehir oluşunun 2. yılını, İstanbul’da bulunan Ordulu 340 derneği bir çatı altında toplayarak kutladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu'nun Büyükşehir oluşunun 2. yılını, İstanbul'da bulunan Ordulu 340 derneği bir çatı altında toplayarak kutladı.

Grand Cevahir Otel'de düzenlenen akşam yemeği programına, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın yanı sıra İstanbul'da faaliyet gösteren Ordulu derneklerin üyeleri ve yöneticileri katıldı. Yemek programında yaptığı konuşmada il genelinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, hazırladıkları projeleri İstanbul'da yaşayan Ordulu hemşerilerine anlattı. Ordu'nun çöple ilgili sorunlarından, yolla ilgili sorunlarına kadar bütün problemlerini anlatarak çözümler ürettiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Program sonunda ise Şişli meclis üyeleri tarafından Başkan Yılmaz'a tablo hediye edildi.

"İSTANBUL'DA Kİ 340 ORDU DERNEĞİNİ BİR ÇATI ALTINDA TOPLADIK"

Ordu'nun Büyükşehir oluşunun ikinci yılı münasebetiyle düzenlenen program sonunda açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Ordulular'ın, İstanbul'da sayısı, TUİK rakamlarına göre, ikinci sırada göçmenler olarak görülüyor. Bu çerçevede biz Ordu'daki kadar İstanbul'da da Ordulular olduğu bilinciyle, düzenli bir şekilde her ay İstanbul'daki bir ilçede ve o ilçede yaşayan hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz. Bunu istikrarlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Şimdi de İstanbul'daki 340 derneği bir çatı altında toplamak suretiyle Büyükşehrimizin ikinci kuruluşu münasebetiyle İstanbul'un tam göbeğinde misafir ediyoruz" dedi.

"ORDU İLE İSTANBUL ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURMAK İSTİYORUZ"

Hemşehrilerimize Ordu ile İstanbul arasında gönül köprüsü kurmayı hedeflediklerini belirten Başkan Yılmaz, "Onlara Ordu ile İstanbul arasındaki gönül köprüsünü, Büyükşehir olarak iki yıllık süre içerisinde yaptıklarımızı, yapacaklarımızı ve genel Türkiye projeksiyonu çiziyoruz. Bu çerçevede de bütün hemşehrilerimizi ilimize davet ediyoruz. Yatırımcılarımızı ilimize davet ediyoruz, nasıl bir çalışma içinde olduğumuzu, nasıl bir gayret içinde olduğumuzu, Havalimanı sayesinde Ordu ile İstanbul arasındaki o köprünün nasıl bir fizik ortama dönmesi gerektiğini anlatıyoruz. Hemşehrilerimizde böyle programlara çok yoğun bir katılım gösteriyorlar, bizler de memnun oluyoruz" şeklinde konuştu.

"BU TOPLANTILARDA MEMLEKETLERİNİN TEKRAR ŞAHLANIŞINI ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Bölgesel toplantılar yapacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz, "Sabahleyin Esenler'de bulunan hemşehrilerimizle bir araya geleceğiz. Daha önce de Ümraniye'de bulunan hemşehrilerimizle bir araya gelmiştik. Hemşehrilerimizin, havalimanının açılmasıyla birlikte memleketlerine çok rahat gidip gelme fırsatları oldu. Doğdukları, büyüdükleri topraklardan o aidiyetlerini, zamanında bin bir güçlükle terk ettikleri memleketlerinin yeniden şahlanışını, ayağa kalkışını İstanbul'da biz de anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cevahir Otel Enver Yılmaz İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title