Haberler

Ordu Limanı, Halkın Kullanımına Açılacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Limanı'nın Özelleştirme Yüksek Kurulunca Ordu Büyükşehir Belediyesine devredildiğini belirtti.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Limanı'nın Özelleştirme Yüksek Kurulunca Ordu Büyükşehir Belediyesine devredildiğini belirtti.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu imzalı karara göre, limanın bulunduğu alanın, devir işlemlerinin ardından uygulanacak projeyle, seyir terasları, restoran ve gezinti alanları olarak halka açılacağını ifade etti.

Mahalli seçimlerde söz verdiği 7 mega projeden birini daha hayata geçirdiklerini kaydeden Yılmaz, "Özellikle kentleşmenin yoğun olduğu bölgelerde, kentsel dönüşüm, kıyı kenar ihlali yapan yapıların yıkılması gibi projelere hız veren Ordu Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Altınordu'da şehrin içinde kalan ve kullanılmayan Ordu Limanı'nı halkın kullanımına açıyor" dedi.

Verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini vurgulayan Yılmaz, şunları belirtti:

"Mahalli seçimler öncesi verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Öncelikle vatandaşlarımızın daha müreffeh şehirlerde yaşamaları için projelerimizi hızlandırdık. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 Mart'ta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce'nin katılımıyla protokol imzalıyoruz. Yine kıyı kenar çizgisinin ihlal edildiği bölgelerde plajları halkın kullanımına açtık ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdi ise Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile Ordu Limanı Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Bu alanı da halkın kullanımına açacağız. Bu proje bizim seçim beyannamemizde 'Ordu Kıyı Düzenlemesi' şeklinde yer alıyordu. Ben Ordu Limanı'nın devri konusunda Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na, bakanlarımıza ve emeği geçen herkese Ordulu hemşehrilerimiz adına teşekkürlerim sunarım"

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Enver Yılmaz Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title