Haberler

Ordu - Kurtulmuş: Ordu-Giresun Havalimanı Projesi Türkiye'nin İtibarını Artırıyor

Kurtulmuş: Ordu-Giresun Havalimanı projesi Türkiye'nin itibarını artırıyor (ek) ORDU-GİRESUN HAVALİMANI'NI İNCELEDİ Samsun'dan karayolu ile Ordu'ya geçen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gülyalı İlçesi'ne geçerek burada üst yapı çalışmaları süren Türkiye'nin deniz üzerine dolgu ile yapılan tek havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatını inceledi.

Kurtulmuş: Ordu- Giresun Havalimanı projesi Türkiye'nin itibarını artırıyor (ek)

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI'NI İNCELEDİ

Samsun'dan karayolu ile Ordu'ya geçen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gülyalı İlçesi'ne geçerek burada üst yapı çalışmaları süren Türkiye'nin deniz üzerine dolgu ile yapılan tek havalimanı olan Ordu- Giresun Havalimanı inşaatını inceledi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz tarafından karşılanan Numan Kurtulmuş, havalimanı şantiyesinde yüklenici firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili kısa bir brifing aldı. Pistte ve terminal binası içerisinde incelemelerde bulunan Kurtulmuş, havalimanının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla 22 Mayıs'ta açılacağını, 26 Mayıs'tan sonra da Türk Hava Yolları (THY) tarafından tarifeli seferlerin başlayacağını hatırlattı.

DÜNYADA DENİZİN ÜZERİNE İNŞAA EDİLMİŞ ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI

Ordu- Giresun Havalimanı'nın yılda 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek şekilde organize edilmiş vaziyette olduğunu vurgulayan Numan Kurtulmuş, 'Türkiye'nin mega projelerinden bir tanesi. Dünya çapında önemli projelerden birisi. Bu noktaya geldiğini görmek hakkaten onur verici. Büyük bir sevinç duyuyoruz, Allah nasip ederse ayın 22'sinde sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın katılımıyla burada büyük bir açılış töreni yapacağız ve Karadenizimiz büyük bir havalimanına daha kavuşmuş olacak. Dünyada denizin üzerine bütünüyle inşaa edilmiş üçüncü havalimanı. Denizin üstüne kısmen inşaa edilmiş 6 havaalanı daha var, toplam 9 havaalanı denizin üzerine inşaa edilmiş ama bunlardan 3'ü Japonya'da, Hong Kong'daki havaalanıyla birlikte Ordu ' Giresun havaalanı bütünüyle denizin üzerine inşaa edilmiş havaalanı. Bu proje Türkiye'nin prestij projelerinden bir tanesi. Ayın 26'sından sonra THY burada tarifeli uçuşlarına başlayabilecek durumdaö dedi.

SEÇİME AK PARTİ BÜYÜK BİR AVANTAJLA GİRİYOR

Ak Parti'nin 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimlerine büyük bir avantajla girdiğini, diğer partilerin seçim beyannamelerinde vaat edilen birçok şeyin Ak Parti tarafından 13 yılda gerçekleştirildiğini de iddia eden Numan Kurtulmuş, 'Çiftçiye mazot desteğinden tutun da ailelere okuttukları çocuklara desteğe kadar bir takım vaatlerde bulunuyorlar ama kusura bakmasınlar bunlar zaten yapılıyor, 13 yıldır yapılıyor. Ayrıca hiç akıllarından geçmeyecek 13 sene evvel, 15 sene evvel Karadeniz'in denizleri doldurularak üzerine uluslararası alanda çok itibarlı bir havalimanı inşaa edilecek densin herhalde bu kimsenin aklına gelmezdi. Ak Parti bu anlamda kimsenin aklına gelmeyecek projeleri de gerçekleştirdi. Aynı şekilde Marmaray, aynı şekilde İstanbul'daki üçüncü havalimanı, aynı şeklide boğazın altından geçecek üç katlı yeni proje. İnşallah en kısa zamanda bitireceğimiz dereyolu projesiyle Türkiye'nin Kuzey, Güney ulaşım akslarını da yerine getirebilesin. Hızlı trenler gibi, bütün bunlar gibi onlar konuşur Ak Parti yapar meselesini sadece bir slogan olarak değil gerçek olarak ortaya seriyor. Bundan dolayıda ayrıca iftihar ediyoruzö şeklinde konuştu.

DİYANET'İ TARTIŞMANIN DIŞINDA BIRAKALIM

Numan Kurtulmuş havalimanı incelemesinin ardından karayoluyla Altınordu İlçesi'ne giderek bir otelde basın mensuplarıyla birlikte öğle yemeği yedi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, bazı siyasi partiler tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın eleştirildiğine dikkat çekerek, 'Türkiye'de Diyanet'le ilgili tartışmalar hep siyaset boyunca olmuştur. Bazı kurumlarıda tartışmanın dışında bırakmak lazım. Türkiye'de milletin, herkesin ortak olarak üzerinde uzlaştığı çok nadir kurumlar vardır. Siyasi farklılıklarımız olur, o kurumların şu ya da bu şekilde çalışması istikametinde farklı değerlendirmelerimiz olabilir ama bırakın da Diyanet'i tartışmanın dışında bırakalım. Hepimizi ilgilendiren bir konu çünkü, din hizmetlerinden sorumlu olan bir müesseseö dedi.

Diyanet teşkilatını yıpratmak yönünde söylenecek sözlere milletin de itibar etmeyeceğini kaydeden Kurtulmuş sözlerini şöyle tamamladı:

'Bu müessesenin daha ileriye gitmesi, hizmetlerinin daha iyi iyileştirilebilmesi için elimizde fikir varsa, proje varsa bunu ortaya koyalım. Ama Diyanet İşleri Başkanlığı'nın şahıslardan uzak söylüyorum Diyanet İşleri Başkanlığı'nın taşıdığı misyon gereği herhangi bir şekilde tartışmanın, taraf olmanın konusu haline getirmemek gerekir. Bu Türkiye'ye yapılacak çok önemli yanlışlıklardan birisi olur. Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili bütün siyasi partilerin tabii ki görüşü olacak. Ama bu görüş daha iyi nasıl din hizmeti verilebilir, bu hizmetler nasıl daha kaliteli hale getirilebilir, bununla ilgili olursa başımızın üstünde bütün bu eleştirileri, bütün bu projeleri dinleriz. Ama aksi Diyanet teşkilatını zayıflatmak, ya da yıpratmak yönünde söylenecek sözlere millet de itibar etmez. Bunun siyaseten de bir karşılığı yok zaten.ö

Numan Kurtulmuş daha sonra karayoluyla Gürgentepe İlçesi'ne hareket etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

ORDU, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş Türkiye Giresun Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title