Haberler

Ordu - Kurtulmuş: Aylan Bebek Fotoğrafını Gördüler ya İnsanların Bir Kısmının Yüreği Sızlamaya...

Kurtulmuş: Aylan bebek fotoğrafını gördüler ya insanların bir kısmının yüreği sızlamaya başladı

Ordu'ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bodrum'da Suriyeli Aylan bebeğin kıyıya vuran cansız bedenine vurgu yaparak, "Şimdi Aylan bebek fotoğrafını gördüler ya insanların bir kısmının yüreği sızlamaya başladı, vicdanı 'eyvah' dediler. Burada büyük sorun var. Şimdi Suriyeli mülteciler meselesi seçim sonrasında birden alevlendi" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bugün seçim bölgesi Ordu'da Gölköy İlçesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan kent meydanı açılışına katıldı. Açılışta bir konuşma yaparak vatandaşlara seslenen Kurtulmuş 1 Kasım seçimleri için destek istedi. Ak Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde sandıktan tek başına iktidar çıkması için Ordu'da 5'te 5 yapmalarını da isteyen Kurtulmuş, Suriyeli mülteci sorununa dikkat çekti. Türkiye'nin 2 milyon Suriyeli'ye ev sahipliği yaptığını şuana kadar 7.6 milyar dolar para harcandığını belirten Kurtulmuş, Avrupa ülkelerine tepki gösterdi. Suriyeli mültecileri taşıyan botun alabora olması sonucu Suriyeli Aylan bebeğin kıyıya vuran cansız bedeni ile ilgili fotoğrafa da dikkat çeken Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin her yerinde Suriyeli kardeşlerimiz var. Bunlar canlarını kurtararak Türkiye'ye kaçtılar. Bütün Suriye'nin tarihi her tarafı bombalandı. Yaklaşık 330 bin Suriyeli masum vatandaş öldürüldü. Bütün dünyanın büyük güçlerinin bilgisayarda bir savaş oyunu yapar gibi masa başında yönettikleri bir savaş cereyan ediyor. İnşallah en kısa zamanda biter. Bütün dünya bu Suriyeyi savaşı seyrederken sadece siz seyretmediniz, sadece Türkiye seyretmedi. Türkiye'de 2 milyon insana, mülteciye ev sahipliği yapıldı. 7.6 milyar dolar para harcadık. Bende bu konuyla ilgili birisi olduğum için her gün bir yabancı geliyor. Bir devlet temsilcisi geliyor, Uluslararası kuruluşun temsilcisi geliyor 'aferin, çok iyi yapıyorsunuz, tebrik ediyoruz' diyorlar. 'Dünya standartlarının üstündesiniz' diyorlar. E buyrun 'sizde bu işin ucundan tutun' şimdiye kadar hiç oralı olmuyorlardı. Şimdi Aylan bebek fotoğrafını gördülerya insanların bir kısmının yüreği sızlamaya başladı, vicdanı 'eyvah' dediler burada büyük sorun var. Şimdi Suriyeli mülteciler meselesi seçim sonrasında birden alevlendi" dedi.

AVRUPA ÜLKELERİ OLARAK GELİN SINIFI GEÇİN

Suriyeli mülteciler konusunda avrupaya da seslenen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Buradan avrupaya geçmeye çalışanlar, botlarla geçmek isteyenler büyük bir kriz sadece Türkiye ile değil. Dünya ile ilgili büyük kriz ortaya çıktı. Kriz vardı da krizin olduğunu gördüler. Bazı çevreler bu krizin üzerinden de acaba Türkiye'yi köşeye sıkıştırırmıyız diyorlar. Bazıları diyorlar ki siz orada bir toplama kampı gibi olun bizde size 1 milyar dolar yardım edelim. Kusura bakmayın hiç biriniz bir kuruş para vermeseniz bu millet Suriyeli kardeşlerine evindeki yarım ekmeğin yarısını götürür verir ve onların meselesine sahip çıkmaya devam eder. Biz hiç kimseden iaşe, hiç kimseden 'efendim bizede üç beş kuruş verin' demiyoruz. Biz şunu söylüyoruz 'O insanlık meselesine hep beraber sahip çıkalım, bütün dünya olarak Türkiye'de yapmış olduğu bu hizmetlerin bir kısmını da siz paylaşın, sizde bu işin ucundan tutun. Gelin insanlık dersinden sınıf geçmek sadece Türkiye'ye, sadece bu aziz millete nasip olmasın. Sizde Avrupa ülkeleri olarak gelin sınıfı geçin" şeklinde konuştu.

Numan Kurtulmuş Ordu'ya hızlı tren getireceklerini, daha önce söz verdiği 5 projeyi hükümet olarak iktidar olduklarında gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Daha sonra Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, Milletvekili Oktay Çanak ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş'ün katılımıyla kent meydanı açılışı gerçekleşti.

Kurtulmuş ilçede ziyaretlerde bulunduktan sonra daha sonra karayoluyla Mesudiye'ye gitti, burada da sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla bir araya gelerek seçim çalışmalarını sürdürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş Bodrum Bebek Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title