Haberler

Ordu Kar Altında

Tüm yurtta olduğu gibi Ordu'da da devam eden kötü hava koşulları, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.
Havaların ısısının iyice düşmesiyle birlikte Ordu'nun büyük bir bölümü kar yağışından etkilendi.

Tüm yurtta olduğu gibi Ordu'da da devam eden kötü hava koşulları, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

Havaların ısısının iyice düşmesiyle birlikte Ordu'nun büyük bir bölümü kar yağışından etkilendi. Ordu Valisi Kenan Çiftçi, düzenlediği basın toplantısında Ordu'da 13 belde, 221 köy ve 68 mahallenin yolunun kapalı olduğunu söyledi.

Vali Çiftçi, yaptığı açıklamada, "Bugün kar yağışı münasebetiyle hem ekiplerimiz hem kamu kurum ve kuruluşlarımız bazı ilimizdeki hem öğrencileri, engelli ve hamile memurları etkileyen hava durumundan mütevellit kararlar aldık. 13 belde 211 köy 68 mahalle yolumuz bugün itibariyle kapalı. Buradalar sarp ve yokuş olduğu için kar yağışından dolayı rampalarda araçların kaldığını, buzlanmadan dolayı zincir taksalar bile gidemediklerini gördük. Ordu merkezde bir gün okulları tatil ettik. Bazı ilçelerimizde 1 gün bazı ilçelerimizde 2, bazı ilçelerimizde 2,5 gün okullar tatil edilirken, bazı ilçelerde kar olmadığından dolayı okullar tatil edilmedi" diye konuştu.

Vali Çiftçi, Altınordu, Akkuş(YİBO hariç), Aybastı, Çaybaşı, Çamaş, Çatalpınar, Fatsa, Gölköy, Gülyalı, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Perşembe, Ulubey, Ünye ilçelerinin tamamında 1 gün, İkizce, Gürgentepe ilçesinde ise okullara iki gün ara verildiğini ifade etti.

"VALİ'DEN SÜRÜCÜLERE UYARI"

Vali Çiftçi, sürücülere de uyarılarda bulunurken, "Bu hava şartlarında trafiğe çıkacak arkadaşlarımızın, zincir çekme halatı, takoz gibi kendilerinin ihtiyaç duyacakları malzemeleri mutlaka araçlarına almalarını ve yol şartlarına göre de kar lastiklerini alarak yola çıkmalarını tavsiye ediyoruz. Yoksa biraz uğraşırlar" dedi.

Öte yandan Ordu Valisi Çiftçi, karla mücadelenin İl Özel İdaresi'ne ait 76 ekip, 102 araç, Karayollarına ait 14 tam donanımlı ekiple karla mücadelenin devam ettiğini söyledi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kenan Çiftçi Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title