Haberler

Ordu Kan Bağışında Hedefleri Aşıyor

Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, Şubat ayı içerisinde bin 445 ünite kan toplayarak bin 300 olan hedeflerini aştıklarını söyledi.

Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, Şubat ayı içerisinde bin 445 ünite kan toplayarak bin 300 olan hedeflerini aştıklarını söyledi.

Ordu'da 2015 yılının ikinci ayında da hedeflenen kan bağışı geçildi. Şubat ayı için kan bağış hedefi bin 300 ünite olarak belirlendi. Şubat ayı sonunda toplanan kan bağışı sayısı ise bin 445 oldu ve 2015 yılının ikinci ayında da hedef aşılmış oldu. Ocak ayında bin 200 ünite hedef koyan Kan Bağış Merkezi bin 309 ünite kan toplayarak hedefini aşmıştı. Bu sonuçlarla birlikte Ordu'da 2015 yılının ilk iki ayında toplam 2 bin 754 ünite kan bağışı yapılmış oldu.

"HEDEFLERİ AŞMAK BİZİ MUTLU EDİYOR"

Yılın en soğuk aylarında belirlenen hedefleri geçtikleri için mutlu olduğunu belirten Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, "Bildiğiniz gibi 2015 yılı geneli kan bağış hedefimiz 20 bin ünite kan toplamak. Bu hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. 2015 yılın ilk ayında hedefi bin 200 olarak belirlemiştik hedefi aşarak bin 309 ünite kan topladık. Şubat ayı içerisinde de hedefimiz bin 300 ünite kandı bu sayıyı tekrar aşarak bin 445 ünite kan topladık. Bu soğuk kış aylarında hedeflerimizi aşıyor olmak bizi gerçekten mutlu ediyor ve yaz ayları için olumlu düşünmemizi sağlıyor" dedi.

YÜZDE 65'İ ALTINORDU'DAN

Ordu'nun genelinde kan bağışına duyarlılığın arttığını aktaran Dönmez, "Ordu kan bağışı konusunda bilinçleniyor. Önceki yıllara oranla kan verenlerin sayısı artıyor. Kış aylarında bizi en çok zorlayan hava şartları oluyor. Yüksek rakımlı ilçelere hava muhalefeti sebebiyle ekiplerimizi gönderemiyoruz. Şubat ayı içerisinde toplanan kanların yüzde 65'i Altınordu ilçemizden bağışlandı. Diğer ilçelerimizde zor şartlara rağmen duyarlılık gösterdi. Kan bağışında Altınordu, Fatsa, Ünye, Kumru ve Korgan başı çeken ilçelerimiz. Bundan sonraki dönemlerde de hedeflerimizi aşmayı umut ediyoruz. Tüm Orduluları düzenli, olarak kan bağışında bulunmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Hedeflerin her zaman aşılmasını istediğini belirten Cengiz Dönmez, Mart ayında kan bağış hedeflerininde bin 600 ünite kan bağışı olduğunu sözlerine ekledi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altınordu Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title