Haberler

Ordu ile Özdeşleşmiş Ürünler Tescillenecek

Mustafa Yılmaz, "Ordu ile Özdeşleşmiş Ürünler Tescillenecek, Şu Anda 40 Civarında Ürünü Belirledik ve Bu Ürünlerin Tescil Edilmesi İçin Çalışma Başlattık" Dedi.

Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, "Ordu ile özdeşleşmiş ürünler tescillenecek, şu anda 40 civarında ürünü belirledik ve bu ürünlerin tescil edilmesi için çalışma başlattık" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu ile özdeşleşmiş ürünlerin ve hayvan ırklarının tescillendirilmesi için Türk Patent Enstitüsü'ne başvuru işlemlerinin hızlandırıldığını söyledi.

Bu konuda kaynağın İl Özel İdaresi tarafından sağlanacağını ifade eden Yılmaz, "Şimdiye kadar 40'a yakın ürün tespit edildi. Yenileri için çalışmalar ise devam ediyor" diye konuştu.

Söz konusu çalışmanın Ordu İl Genel Meclisi'nde Şubat ayı son birleşim toplantısında gündeme geldiğini de belirten Yılmaz, tescillenmesi düşünülen ürünleri ise şöyle sıraladı:

"Ordu Çakıldak Fındığı, Ordu Kivisi, Ordu Fındık Tirmiti (Mantarı), Ordu Dağ Çileği. Ordu Balı (Kestane Balı, Deli Balı), Ordu Pancarı, Ordu Melocanı

(Dikenucu), Akkuş Fasulyesi, Ordu Yayla Patatesi (Beyaz Patates), Ordu Sakarcası

(Melocan), Ordu Taflanı, Ordu Galdiriki, Ordu Turşusu, Yalıköy Köftesi, Ordu Kokulu Üzümü, Ordu Hurması, Ordu Hırtaric üzümü, Ordu Ceviz Helvası, Ordu Tostu, Ünye Karpuz Elması, Ordu Yağlısı, Ünye Pidesi, Ordu Fırın Fasulyesi, Ordu İnciri, Ordu Kuru Yufkası, Ordu Kabağı, Ordu Mısır Unu, Ünye Pandispanyası, Ünye Lokumu, Ünye Biber Tuzu, Ünye Su Böreği, Aybastı Peyniri, Ünye Köy Peyniri, Ordu Dut Pekmezi, Ordu Klarneti, Akkuş Gürgeni, Ordu Arnavut Taşı, Ünye Tası, Ünye Beyaz Bentonili (Kili) ve Karayaka Koyunu."'

Yılmaz, söz konusu ürünler için ayrı ayrı komisyonların kurulduğunu belirterek, "Amacımız kısa sürede Ordu'ya özgü bu ürünlerin tescilini tamamlamak" dedi.

- ORDU

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Dr Noyan Kuşman:

O pataesin adı Ordu Beyazı dır. Gölköy de ninelere sorun.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title