Haberler

Ordu ile Gazze Kardeş Şehir Oldu

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Filistin’in Gazze şehri ile kardeş şehir olmayı oybirliği ile kabul etti.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Filistin'in Gazze şehri ile kardeş şehir olmayı oybirliği ile kabul etti.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, yaptığı toplantıda İsrail'in işgali altında bulunan ve Ramazan ayında başlayan saldırılarda 2 bini aşkın insanın öldüğü Filistin'in Gazze şehri ile kardeş şehir olma konusunda biraraya geldi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, toplantıda yaptığı açıklamada, Filistin'de ve Gazze'de yaşanan insanlık dramı ile büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirtti.

Ramazan ayında hem Dışişleri Bakanlığı hem de İçişleri Bakanlığı ile gerekli görüşmeleri yaparak Gazze ile kardeş şehir olma taleplerini ilettiklerini belirten Yılmaz, "Ordulu hemşehrilerimiz bu konuyu gönülden coşku ile kabul edeceğimiz inancıyla bize getirmişti. Biz de Belediye Meclisinin kabul edeceği inancıyla bu konuyu gündeme getirdik ve oylarınıza sunuyorum" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi'nde grubu bulunan AK parti, MHP ve CHP'li tüm üyeler oy birliği ile Ordu ve Gazze'nin kardeş şehir olmasını kabul etti. Konu Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na bildirilerek resmileştirilecek. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Filistin İsrail Gazze Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title