Haberler

Ordu-Giresun Havalimanı Projesi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ordu-Giresun Havalimanıyla ilgili, "Bütün teknik imkanlara sahip, dünyanın en büyük uçaklarının inip kalkabileceği teknik alt yapıya ve pist uzunluğuna sahip ve inşallah ışıklandırıldığında ve tam olarak Cuma gününden itibaren de seyretmeye doyamayacağımız bir eser olarak Türkiye'nin emrinde" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ordu- Giresun Havalimanıyla ilgili, "Bütün teknik imkanlara sahip, dünyanın en büyük uçaklarının inip kalkabileceği teknik alt yapıya ve pist uzunluğuna sahip ve inşallah ışıklandırıldığında ve tam olarak Cuma gününden itibaren de seyretmeye doyamayacağımız bir eser olarak Türkiye'nin emrinde" dedi.

Bakan Canikli, Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açılışı yapılacak Ordu- Giresun Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

Burada gazetecilere açıklama yapan Canikli, projenin, hem Ordu hem de Giresun'un uzun yıllardır hayal ettiği proje olduğunu söyledi.

Yatırımın oldukça büyük olduğunu ve proje açıklandığında kimsenin kendilerine inanmadığını dile getiren Canikli, Ordu- Giresun Havalimanı'nın tamamlandığını, şu an sadece temizliğinin yapıldığını belirtti.

Canikli, havalimanı talimatının 2010 yılında yapılan anayasa değişikliğine ilişkin görüşmeler sırasında gerçekleştiğini ifade ederek Canikli, "Saat 01.30'da Sayın Cumhurbaşkanımız, o zamanki Başbakanımız tarafından yine o dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a talimat verilmesiyle başladı ve ondan sonra hızla devam etti" diye konuştu.

Havalimanının, dünyada sayılı örnekleri olan, muhteşem bir yatırım olduğunu vurgulayan Bakan Canikli, deniz ortasına dolgu suretiyle ve son derece harika bir mimariyle gerçekleştirilen yapının, bütün dünyanın dikkatini çektiğini aktardı.

Bakan Canikli, sadece havaalanı yapmak değil, aynı zamanda bir eser meydana getirmek için çalışıldığını belirterek, "Bütün teknik imkanlara, dünyanın en büyük uçaklarının inip kalkabileceği teknik altyapıya ve pist uzunluğuna sahip ve inşallah ışıklandırıldığında ve tam olarak cuma gününden itibaren de seyretmeye doyamayacağımız bir eser olarak Türkiye'nin emrinde" ifadesini kullandı.

"Havalimanı bölgeye çok büyük katkı sağlayacak"

Havalimanının bölgeye çok büyük katkı sağlayacağına da dikkati çeken Canikli, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki aylarda bununla neyi kastettiğimizi inşallah hep birlikte göreceğiz. Ordu ve Giresun ekonomisine çok büyük ivme katacak, hızlandıracak. Özellikle son yıllarda bölgemize yönelik Körfez ülkelerinden gelen turist sayısında da çok büyük patlama yaşanacak. O da bizim için önemli. Çünkü gelir seviyesi yüksek olan turistler mutlaka havayolunu tercih ediyor. Bu eksiklik de bu şekilde giderilmiş olacak. Ordu ve Giresun'a ve bütün Karadeniz'e dalga dalga katkı sağlayacak. Hayırlı olsun. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum."

"Akıl aldıkları Pensilvanya'nın tarzıdır bu"

Bakan Canikli, bu yatırımın olmaması için muhalefetin her şeyi yaptığını kaydederek, "Daha doğrusu sürekli dua etti, daha doğrusu bedduada bulundu. Aynen öyle. 'Esasında yapamayacaksınız, projesi yok, ödeneği yok' derken, muhalefet kendi temennilerini, düşüncelerini, arzularını ifade ediyordu. Gelsinler, görsünler, baksınlar. Her şey burada" dedi.

Bu yaklaşımın inanılır gibi olmadığını dile getiren Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda yaptıkları bir beddua yaklaşımıdır. Akıl aldıkları Pensilvanya'nın tarzıdır bu. Muhtemelen oradan, aynı damardan besleniyorlar. Burada öyle bir yaklaşım sergiliyorlar. Halbuki bizim için Ordu ve Giresun için bir bayram günüdür, açılış günümüz. Bütün Karadenizliler için. Onların da katkı sağlaması gerekir. Onların da destek vermesi gerekir. En azından teşekkür etmesi gerekir. Marifet iltifata tabidir. Tamam, kendilerinin bir hizmet tecrübesi, bilgi birikimleri, anlayışları yoktur. Onlardan biz bu tür hizmeti beklemiyoruz. Vatandaşımız da beklemiyor ama en azından yapılan hizmeti de takdir etmeleri gerekir. Muhalefet hiçbir şey yapmıyor, hiç olmazsa yapılana teşekkür etsin. Onu bile yapmaktan acizler."

Bakan Canikli, test uçaklarının alana indiğini, bütün elektronik aletlerin, kule dahil hepsinin tüm işlemlerinin tamamlandığını da belirterek, muhalefeti havalimanına mutlaka beklediklerini söyledi.

Canikli, "Hizmet nasıl yapılır, yatırım nasıl gerçekleştirilir, yatırım nasıl başlanır, nasıl sonuçlandırılır, nasıl hayata geçirilir görmeleri gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA / Yerel

Nurettin Canikli Türkiye Giresun Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title