Haberler

Ordu-Giresun Havalimanı Projesi

Güncelleme:

Yapımına 2011 yılında başlanan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatını 15 Mart 2015'e yetiştirmek için yaklaşık 250 işçi gece gündüz çalışıyor.

Deniz üzerine inşa edilen Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu- Giresun Havalimanı'nın altyapısının tamamlanmasının ardından üstyapıda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Üstyapıda binalar birer birer yükselirken, kaba inşaatların ay sonu itibarıyla tamamlanması hedefleniyor. Ordu- Giresun Havalimanı Üstyapı Proje Müdürü Yüksel Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin prestij projelerinden Ordu- Giresun Havalimanı inşaatında sona yaklaşıldığını söyledi. Üstyapı binalarının toplamda 26 bin metrekare alan üzerine kurulduğunu belirten Kahraman, üstyapıyı 15 Mart 2015 tarihine kadar yetiştireceklerini ifade etti.Hedeflerinin kendilerinden istenen tarihte projeyi teslim etmek olduğunu anlatan Kahraman, bunun için yaklaşık 250 işçinin gece gündüz demeden çalıştığını vurguladı.Havaların iyi gitmesi durumunda çalışmaların daha hızlandığını dile getiren Kahraman, şunları kaydetti: "Geçtiğimiz nisan ayı itibarıyla başladığımız üstyapı inşatlarında yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz. Üstyapı inşaatları kapsamında başta kule olmak üzere, terminal ve kapalı otopark gibi binaların kaba inşaatları bitmek üzere. Artık işin zor kısımlarını geride bıraktık diyebiliriz. Artık işin kolay kısımları kaldı. Yaklaşık 250 işçimiz büyük gayret ve özveri göstererek üstyapı inşaatlarını tamamlamaya çalışıyor. Ordu ve Giresunlu vatandaşlar gibi bizler de sabırsızlıkla bu projenin tamamlamasını istiyoruz. Önümüzde 15 Mart 2015 tarihi var. Bu tarihe kadar bizden istenileni yapıp Ordu- Giresun Havalimanı Projesi'nin fiilen ve resmi olarak açılmasına şahit olmak istiyoruz."

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI PROJESİ

Ordu'ya 19, Giresun'a 25 kilometre mesafedeki havalimanı, Ordu'nun Gülyalı ilçesinde yapılıyor. Coğrafi şartları nedeniyle uygun alan olmadığı için denizin üzeri doldurularak yapılan projenin pist uzunluğu 3 bin, genişliği ise 45 metre. Proje kapsamında dolgu için yaklaşık 30 milyon ton taş kullanılırken, şu ana kadar yaklaşık 270 milyon lira harcandı. Toplamda 360 milyon lira harcanması beklenen havalimanının, 15 Mart 2015'te açılması planlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yüksel Kahraman Giresun Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title