Haberler

Ordu-giresun Havalimanı'nın Açılışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yüzyılın Projesi" olarak adlandırdığı ve 20 yılda 200 milyar dolarlık yatırım hedeflediği mega projesiyle ilgili, "Sayın Kılıçdaroğlu çıkmış projeler açıklıyor. 30 yıl sonrasına yönelik projeler açıklıyor. Kim öle kim kala, sırtında küfe de yok" dedi.

Ordu- Giresun Havalimanı'nın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'da yılda 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanını yapıyoruz. Buranın havalimanında da enteresan bir durum var. Nedir? Buranın maliyeti 12 milyar euro ve bunu 12 milyar euroya mal ederken ortada bir tablo daha var. Nedir O? 25 yıl kira süreci" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sayın Kılıçdaroğlu çıkmış projeler açıklıyor. 30 yıl sonrasına yönelik projeler açıklıyor. Kim öle kim kala, sırtında küfe de yok. Çok rahat atıyor, tutuyor. Sayın Kılıçdaroğlu bak, senin bu söylediklerini başbakanlığım dönemimde ilan ettiğim için tekrar söylemek durumundayım. Cumhuriyetin yüzüncü yıl dönümüyle ilgili olarak biz hedef koyduk. 2023. Onun çalışmaları devam ediyor ve hedef koyuyoruz. Ne dedik, şuanda bizim kişi başı milli gelirimiz 10 bin 500 dolar 2023'de 25 bin dolar hedefledik. Göreve geldiğimizde ihracatımız 36 milyar dolardı şuanda 158 milyar dolar. Biz 2023'e hedef koyuyoruz. Ne dedik 500 milyar dolar. Böyle çalışılır ve şuanda bunlar katlaya katlaya gidiyor. Ama bizim hedefimiz 2023'le bitmiyor."

"KURUSIKI ATMAKLA BU İŞLER OLMUYOR"

Hedefleri koyarak yürüyen bir iktidar olduğunun altını çizen Erdoğan, "Kurusıkı atmakla bu işlerle olmuyor. Sorumluluk istiyor. Bu sorumluluk içerisinde göreve geldik, 230 milyar dolar milli gelire sahipken bugün 800 milyar dolara çıktık. Bunlar durup dururken olmuyor" dedi.

"Biz bu ülkeyi kimlerden devraldık?" diye soran Erdoğan, "şöyle devam etti:

"DSP-MHP-ANAP'tan aldık. Şimdi bakıyorum Sayın Bahçeli zaman zaman bize ileri geri hakaret ediyor. Sayın Bahçeli ben sana hakaret etmeyeceğim. Muhatabım da değilsin zaten çünkü Çankaya'ya çıkamayacağımı o yokuşta yarı yolda kalacağımı söylemiştin. Biz öyle çıktık ki bunlar geriden biliyorsunuz nal topluyorlar. 26 tane bankayı bunlar ihlas ettir. 40 milyar dolar bu ülkeyi zarara soktular. Niye kaçıp gittiniz? Çalışsaydınız, idare etseydiniz Türkiye'yi. Ama bunlar Düzce Depremi'nin altında kaldılar, bunlar Sakarya Depremi'nin altında kaldılar, bunlar Bolu, Kocaeli depreminin altında kaldılar. Çıkamadılar altından. Biz deprem geçirmedik mi? Geçirdik. Bingöl depreminde gece oradaydım tüm arkadaşlarımla beraber yeni bir Bingöl inşa ettik. Simav'da, Van'da yeniden inşa ettik. Biz buyuz, biz dertliyiz, biz millete sevdalıyız."

"ÖYLE KONUŞARAK BU İŞLER OLMUYOR KILIÇDAROĞLU"

IMF'ye borcun 23.5 milyar dolar olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Şimdi IMF bizden istiyor. Merkez Bankası'nın rezervi 112 milyar dolar. Öyle konuşarak bu işler olmuyor Kılıçdaroğlu. Hesap uzmanıymış. Benim Maliye Bakanımdı şimdi tabi ben Cumhurbaşkanıyım ama kendisine söyledim böyle konuşacağına Maliye Bakanımın yanında 200 defter hesap uzmanı var beraber bir televizyona çıkın, onunla dertleşin, hesaplaşın. O sana zaten bu hesapların ne olduğunu, nası geldiğini, gittiğini gayet iyi anlatır. Fakat Maliye Bakanımız diyor ki gel çıkalım diyor. Bir taraftan kendisi diyor ki kim istiyorsa gelsin işte bak Maliye Bakanı, gel çıkalım, niye çıkmıyorsun, çık. Çıkamaz. Bunların dikili ağacı yok" ifadelerini kullandı.

"VAY ŞEREFSİZ VAY' DİYE SÜRMANŞETTEN BAŞLIK ATANLAR HALBUKİ ORADAYDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam bir televizyon programında "Unutma" diye belgesel yayınlandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Hastanelerin halini görüyorsunuz değil mi. Ah ah, Allah rahmet etsin Ahmet Kaya'ya. Ahmet Kaya da o programda var. Ahmet Kaya sonra da yanık yanık o türkülerini söylüyordu. ve Ahmet Kaya daha sonra ödül töreninde 'vay şerefsiz vay' diye sürmanşetten başlık atanlar 'o akşam orada yoktuk' dediler. Halbuki hepsi oradaydı çünkü dürüst değiller. Hayatları yalan üzerine kurulu. Şimdi bakıyorsunuz aynı medya grubu bize karşı bu tür oyunların içerisine giriyor. Bize hiçbir şey yapamazsınız. Siz şahsımın resmini kalkıp da 'hürriyet com tr'ye koyup 'şok haber' diye 'yüzde 52'ye idam' diye yazıp tepkiler gelmeye başlayınca bunu niye kaldırdınız sosyal medyanızdan. Niye kaldırdınız? Ondan sonra biz onu demedik. Sizin o karanlık dünyanızdan neler geçtiğini biz çok iyi biliriz. Ben diyorum ki bu yayın gruplarına karşı tavır koymalısınız. Kendilerine şunu söyledik: 'Muhtar bile olamaz' diye başlık attınız. Ne oldu? Doğru, muhtar olamadım bu ülkede, belediye başkanı, başbakan ve cumhurbaşkanı oldum. Çünkü bu kararı verecek olan kaderin üstünde bir kader vardır bunu böyle bileceğiz. ve iste o kader tecelli etti. ve bizden gelip hakları olmayan şeyleri isteyenler bizden bunları alamayınca duman oldular."

"Mursi meselesinde ve arkadaşlarını idama mahkum edenler siz zannediyor musunuz bu dünyada ve öbür dünya da kendileri için hayırla anılacaklar?" diye soran Erdoğan sözlerini, "Asla. Zaten söyledim, benim nezdimde Mısır'ın cumhurbaşkanı Sisi değildir Mursi'dir, Mursi. Çünkü halkın yüzde 52 oyunu alarak cumhurbaşkanı seçilmiştir. Ama onu darbeyle indirmişlerdir ve demokratız diyenler, demokrasiden bahsedenler maalesef iki yüzlülük yapmışlardır. Aynı oyunu bu ülkede de oynadılar. Menderes'i idama götürdüler. Evet, ben diyorum ki bu Karadeniz bugüne kadar bizi yanıltmadı, 7 Haziran'da da yanıltmayacak" diyerek tamamladı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Giresun Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title