Haberler

Ordu-Giresun Havalimanı'na İlk Uçak İndi

Güncelleme:

50 yıllık rüya olan 'Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışını bugün Erdoğan ile Davutoğlu birlikte yapacak. Rüya havalimanına ilk uçak ise bu sabah indi.

Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için yapılan 50 yıllık rüya 'Ordu-Giresun Havalimanı', bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tarafından hizmete açılacak.

İLK UÇAK BU SABAH İNDİ

Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanması amacıyla 24 Temmuz 2011 tarihinde temeli atılan, Avrupa'da 1. ve dünyada 3. deniz üzerine inşa edilen Ordu-Giresun Havaalanı'na ilk uçak bu sabah indi.



Türkiye'nin prestij projelerinden biri olan ve 3.5 yıldır inşaatı süren 3 km'lik piste sahip Ordu-Giresun Havalimanı'na bu sabah ilk uçak 08.38'de iniş yaptı.

İstanbul-Zeytinburnu Belediyesi tarafından kiralanan ve İstanbul'da yaşayan Orduluları getiren Türk Hava Yolları'na (THY) ait 180 kişilik uçak Atatürk Havaalanı'ndan 07.00 sıralarında kalkış yaptı.

Uçak, Giresun yönünden 08.38'de Ordu-Giresun Havaalanı'na rahat bir iniş gerçekleştirdi.

GELİN GİBİ SÜSLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılacak olan Ordu-Giresun Havalimanı adeta gelin gibi süslendi.

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık koruma görevlilerinin sıkı bir güvenlik uyguladığı havalimanının içi ve dışı ilk Cumhurbaşkanı Atatürk, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun posterleriyle süslendi.

50 YILLIK BEKLEYİŞ

İlk olarak 1964 yılında gündeme gelen havaalanı, bu dönemde Bayındırlık Bakanlığı yapan ve Ordulu olan Arif Hikmet Onat, 10 Mart 1964 tarihli yerel Zaman gazetesine, "Ordu'da havaalanı yapımına çok yakında başlanacaktır" açıklamasını yaptı. Gazete bu haberi kamuoyuna, "Ordu'muz havaalanına kavuşuyor" manşetiyle duyurdu. Ancak bu haber gazete manşeti olmasıyla kaldı ve yıllarca bir daha gündeme gelmedi.

20 Eylül 1970 tarihli gazetelerde ise zamanın Başbakanı Süleyman Demirel'in açıklaması yer aldı. Ordu'yu ziyaret eden ve belediye binasının balkonundan vatandaşlara hitap eden Demirel, "Ordu'ya havaalanı ve rafineri yapacağız" sözünü verdi ancak bu söz unutuldu.

Tarihler 14 Ağustos 1975'i gösterirken Ordu'ya gelen zamanın Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'e şehir protokolü 'havaalanı raporu' sundu. Korutürk'ün raporu değerlendirip değerlendirmediği ise belirlenemedi.

12 Şubat 1978 tarihli yerel gazetelerdeki habere göre, Ordu Havaalanı'nın yapımına kaynak yetersizliği sebebiyle en erken 1982 yılında başlanabileceği açıklandı.

1990 yılı Mart ayında çıkan gazetelerde zamanın ANAP milletvekili merhum Nabi Poyraz'ın açıklaması yer aldı: "Havaalanı için yer arayışındayız."

1992 yılı Mart ayında Ordu'yu ziyaret eden zamanın Ulaştırma Bakanı Yaşar Topçu, Ordu'nun havaalanı için uygun olmadığını, Fatsa-Ünye arasında yer aradıklarını dile getirdi.

1993 yılı Mart ayında yayınlanan gazetelerde Ordu'ya havaalanı yapılmayacağının kesinlik kazandığı, onun yerine Samsun-Çarşamba'ya havaalanı yapılacağının açıklandığı vurgulandı.

1997 yılı Aralık ayında zamanın Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, Ordululara müjde verdi: "Havaalanı için dış kredi bulundu."

Yine bu dönemde dönemin Ordu Valisi Mustafa Malay, havaalanı yapımı için Ordu ve Giresun illerinde bir kampanya başlattı. Toplanan paralarla kurulan vakıf kanalıyla ihale yapılıp Gülyalı'da temeli atıldı. Ancak 200 metrelik mendirek inşaatının ardından para bitince konu bir daha gündeme gelmedi.

ERDOĞAN'IN SÖZ VERMESİ YETTİ

2010 yılına kadar sessizliğin hakim olduğu sırada dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı M. Hilmi Güler, 1 Eylül 2010 tarihinde Ordu Gazeteciler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında havaalanı projesini kamuoyuna tanıttı ve yapılacağını açıklayarak Ordu ve Giresunluların yüreğine su serpti. Ardından 22 Ağustos 2010 tarihinde Ordu'da bir iftar programına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordululara 2011 yılı için havaalanı sözünü 'samimiyetle' verdi. 2011 yılı Ocak ayında havaalanının yatırım programına alındığı ve İhale aşamasında kullanılmak üzere 21 milyon lira ödenek ayrıldığı açıklandı. Başbakan Erdoğan, 13 Şubat 2011'de katıldığı Ordulular Sevgi Şöleni'nde yaptığı konuşmasında bunu teyit ederek, "Kim ne derse desin, kim hangi dedikoduyu üretirse üretsin. Ordu-Giresun Havalimanı'nı en kısa zamanda Ordu ve Giresun'a kazandıracağız. Bu ülke yalan ve iftira siyasetinden çok çekti. Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. Biz efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim ağzımızdan söz bir kere çıkar" açıklamasını yaptı.

50 YILLIK HAYALDİ, GERÇEK OLDU

Aynı yılın 22 Temmuz 2011 tarihinde Ordu-Giresun Havaalanı'nın temeli atıldı. Ordu ve Giresunlular, adeta 3.5 yıldır havaalanı ile yatıp kalkıyor. Söz verildiği 1964 yılından bugüne kadar aradan geçen 50 yılda 8 Cumhurbaşkanı, 25 Başbakan, 41 Ulaştırma, 34 Bayındırlık Bakanı eskiten Ordu-Giresun Havalimanı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açılışla hizmete giriyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Giresun Ordu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (302)

“ADAM“ izindeyiz..mobilWeb@haberler.com:

keMALLLcılar konuşur AK PARTI yapar.. Bu size kapak olsun...

52
6
yanıtYanıtla
asvmobilWeb@haberler.com:

Akp sözünü dtr yaparsa akp akp oylar akp ye yapar

48
0
yanıtYanıtla
EgeliMobil-IOS:

Onlar konuşur Ak parti çalar..

14
32
yanıtYanıtla
Mustafa kemal Çetin:

Tayyip erdoğan, ne yaparsan yap, istersen gökten kuş kap, 13 yıllık talanın, Türkiye''yi uçuruma getirmnen ve soygun, hırsızlık ve yolsuzluğu asla unutturmazsınız. Seçimler öncesi Sen Tayyip erdoğan bile meydanlarda oy dileniyorsa, elinde Kur''an sallyıp, din tüccarlığı yapıyorsa, bu iş bitmiştir. Türk Milleti sizin gibi haramzadeleri defterden silmiştir.

15
25
yanıtYanıtla
KarahalilMobil-IOS:

Inadina akp

34
4
yanıtYanıtla
akpmobilWeb@haberler.com:

onlar konusur ak parti yapar

31
4
yanıtYanıtla
sercanmobilWeb@haberler.com:

VATANDAS. Adlı arkadaş basit gibi geliyor sana ama bu elli yıl olmuş kimsenin yapamadıgı şuan yapılmış bi araştır yapandan yaptırandan ALLAH razı olsun demeniz gerekirken boş konuşuyorsunuz.

35
0
yanıtYanıtla
caner:

hırsızzzzzlaraa ooy moooyy yooooooooooook

6
27
yanıtYanıtla
asvhmobilWeb@haberler.com:

Haydi oylar akpye oylar akp ye

32
1
yanıtYanıtla
Sivas 58Mobil-IOS:

Helal olsun akp caniim fedaaa

26
6
yanıtYanıtla
Tüm 302 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title