Haberler

Ordu-Giresun Havaalanı'nda Eksik Sistem Yüzünden Seferler İptal Oluyor

Güncelleme:

Bir süre önce açılan Giresun-Ordu Havaalanı'ndaki uçak sefer iptalleri ile aksaklıklar yaşanıyor. Yolcular tepkili. DHMİ yeni sistem kurulunca sorunların biteceğini açıkladı.

Bir süre önce açılışı gerçekleştirilen Giresun- Ordu Havaalanı'nda kurulmayan iniş sistemi yüzünden uçak seferinde aksamalar yaşanıyor. Seferlerdeki iptaller ve aksaklıklar yolcuları isyan ettirdi. DHMİ'den yaşanan sorunlala ilgili açıklama geldi.

EROĞAN'LA DAVUTOĞLU AÇTI

Türkiye'nin ilk deniz Havalimanı, 22 Mayıs günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla resmi olarak hizmete açıldı. Gün içinde beş uçağın havalimanına inmesi planlandı. Deniz üzerine inşa edilen dünyanın ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ise ilk havalimanı.

SEFERLER İPTAL OLUYOR

Havalimanında, aletli İniş Sistemi (ILS) ve bu sisteme ilave olarak VOR ünitesi (çok yönlü radyo seyrüsefer istikamet cihazı) yok. Bu sistemler pilot müdahalesi olmadan uçağın inmesini sağlıyor. Bu cihazların eksikliği nedeniyle uçuşlarda aksamalar meydana geliyor.

YOLCULAR TEPKİLİ

Yolcu yoğunluğuna rağmen uçak seferlerinin iptali veya buraya iniş yapacak uçakların en yakın havaalanlarına iniş gerçekleştirmesi yolcuların tepkisine neden olurken, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, seyrüsefer için gerekli sistemlerin var olduğu ancak daha kapsamlı sistemlerin kurulacağı belirtildi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Açıklamada, "Ordu- Giresun Havaalanı'nın kullanımı açısından gerekli olan sistem kurulmuştur. Seyrüsefer için diğer havaalanlarında bulunan sistemlerle aynı sitemdir.

"YENİ SİSTEM KURULACAK"

Ancak bunun yanı sıra sis gibi hava şartlarına rağmen iniş ve kalkışlarda da sorun yaşanmayacak Aletli İniş Sistemi (ILS) ve bu sisteme ilave olarak VOR ünitesi (çok yönlü radyo seyrüsefer istikamet cihazı) kurulacaktır. Bu sistemler sayesinde uçakların hiçbir pilot müdahalesi olmaksızın bile havalimanına inmesi mümkün olacak" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Giresun Ordu Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (219)

hırsız var:

hırsız varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr polissssssssssssss

77
15
yanıtYanıtla
AKkoyunlar siziMobil-IOS:

HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ HIRSIZ

62
20
yanıtYanıtla
AkmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

AK partiyi elestiren vatan hainidir. OSMANLI YI yeniden diriltecez vesselam

11
41
yanıtYanıtla
ATEŞTEN GÖMLEK:

GÖRÜYORUMKİ BURAYA YORUM YAPAN TÜM ARKADAŞLAR BU MEMLEKETİN HANGİ AŞAMALARDAN BURAYA GELDİĞİNDEN Bİ HABER, BUNDAN 10 SENE EVVEL DENİZ ÜZERİNE ORDU GİRESUN HAVAALANI YAPILACAK VE BU HAVA ALANI HİZMET VERECEK DESELER KAÇINIZ İNANIRDINIZ, EVET KABUL ŞU GÖRÜŞLERİNİZE KATILIYORUM TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR ŞEKİLDE HAZIRLANARAK AÇILMALIYDI FAKAT BU HALİYLE BİLE İNSANI ONURLANDIRAN BİR YATIRIM, BİZİ SAMSUN İLE TRABZON ARASINA SIKIŞTIRIP BIRAKAN ZİHNİYETİ HİÇ HESABA KATTINIZMI ŞİMDİ DİĞER BİR HUSUS SAHİL YOLUNU

7
44
yanıtYanıtla
CoşkunmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Normaldır olur böyle şeyler sıkıntı yok . Almanlar yıllardır berlin havalimanını bitiremediler borç batağı mahkeme vs vs.... Nankör olmayın lan hainler. Dangalağın biri ikidebir hırsız yazıp durur . Gerizekalı koşkoca havalimanı gözüne girsin lan hırbo. Hırsız olanlar 80 yıldır bir çivi çakmayan darbeci hainlerdir. Haddinizi bilin

6
39
yanıtYanıtla
Serpil gürdalmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bir havalimanına kanan insanlar buyrun görün

32
10
yanıtYanıtla
akpmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

İyi oldu az bile oldu adamlar dünyaları ayaklarınıza serdi gittiniz kürtleri yücelttiniz sürünün şimdi artık hizmet yok size hadi bakalım aklınız başınıza gelir belki

21
19
yanıtYanıtla
Ahmet arpacıkmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

O havalimanını kullanırsanız adam deyilsiniz size otobüs bile çok

27
12
yanıtYanıtla
si bop:

muz devleti yaptılar ülkeyi gayrıciddiyetsiz projeler had safhada

33
5
yanıtYanıtla
İnadına akparti:

Bu halkı anlamak çok zor. Daha 1 yıl önce havaalanı yoktu otobüslerde sürünüyordunuz. Akparti size acıdı ve havalimanı yaptı. Hala eleştiriyorsunuz. Gözünüze dizinize dursun. İstese hükümet size bir çivi çaktırmaz. Azcık dua etmeyi öğrenin dinsiz yorumcular.

17
19
yanıtYanıtla
Tüm 219 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title