Haberler

Ordu Evleri Zamlanıyor

Güncelleme:

Fiyatlarının ucuzluğuyla bilinen ordu evlerine yeni yıl zamlı geldi.

İç Hizmet Kanunu'nda yapılan değişikliklere paralel olarak hazırlanan iki yönetmelik, dün Resmi Gazete'de dün yayımlandı. Bu iki yönetmelik, ordu evleri, askeri gazinolar ve sosyal tesisler ile askeri kantinlerin işletilmesine yönelik kurallarda bir dizi değişiklik içeriyor. Bunların başında ordu evleri ve askeri tesislerdeki ürün satış fiyatları geliyor.

BÜYÜK ZAM GELDİ

Bugüne kadar bu tesislerde "peçete, kürdan, kolonya, kolonyalı mendil, tuz, sirke, yağ, hardal, mayonez" gibi yemeği tamamlayıcı unsurlarla her türlü temizleyici ürün, ağartıcı, parlatıcı, tuvalet kağıdı gibi detaylar için çıplak fiyatların üzerine yüzde 5 düzeyinde işletme gideri ekleniyordu. Ancak dün yapılan değişiklikle bu oran yüzde 15'e çıkarıldı. Ayrıca artık ordu evlerinde ve sosyal tesislerde yüzde 10 oranında ilave hizmet bedeli alınacak.

KÂR ORANI ARTIRILDI

Askeri tesislerde satışa sunulan mal ve hizmetlerde uygulanacak kâr oranı da artırıldı. Ordu evlerinde satılan ürünlere yüzde 40'a kadar varan kâr eklenebilecek. Bu oran yüzde 20'yi geçemiyordu.

TESİSLER ÖZEL SEKTÖRE KİRALANABİLECEK

Diğer değişiklikle tesisler, özel sektöre kiralanarak işlettirilebilecek. Kantinlerin veya ordu evlerini kiraya verilmesi kurallarını belirlemek için Genelkurmay yönerge yayınlayacak. Ayrıca askeri tesisler, her ay gelirlerinden yüzde 1'ini Hazine'ye verecek

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ordu Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (89)

beleşçiliğe son:

insanların 850tl maaş alıp vergi verirken bunlar halkın sırtından beleş geçinirler eşitlik adalet gerekiyordu vatandaş kaç paraya yiyip içiyorsa bunlarda onu ödemeli en yakın zamanda özel şöför özel araç verilen neredeyse uzman çavuşa bile öze araç tahsisi kaldırılmalı halk nasıl yaşıyorsa onlarda öyle yaşasın servise binsin beyefendiler devletin sırtındakı kambur işte bunlar fakirin fukaranın tüyü bitmemiş yetimin hakkını bunlara gidiyor

16
82
yanıtYanıtla
ASKER/POLİS:

BU YAZDIKLARINDAN UTANMALISIN , CANINI ORTAYA KOYAN İNSANLARI BÖYLE BELEŞÇİ YAPTINIZ YA TÜM TSK HAKKI SANA HARAM OLSUN

yanıt8
yanıt2
beleşmı çalışıyorsunuz:

çuval yuku ile para götürüyorsunuz devletten begenmıyorsanız istifa edin gidin yerınıze geçecek binlerce insan var

yanıt0
yanıt0
yabancı.:

sizi size kazık çakanlar yarar. Meclise dil uzatsana öpsünler. biz de memnun değiliz ama sen vatan haini gibi yorumdasın. işin aslını öğren.

yanıt0
yanıt0
yabancı:

burada yazılanın çoğu doğru hepsini birleştir hainlik yapmadan karar verin

yanıt0
yanıt0
ADI BENDE SAKLIMobil-ANDROID:

% 100 yasinlarda kapansin su ordu evleri zarar devlete millete yeminle general subay zaten parali gitsin disarda yesin. bende ordudan ayrilmis biri olarak 1 kez dahi yeminle kullanmadim. kapatilsin yerleri kiraya verilsin super olur

21
37
yanıtYanıtla
hakikatmobilWeb@haberler.com:

Hangi ulkede orduevi polisevi ogretmenevi vardir.bunlarin hepsi ekonomiye zArardir.acilen kapatilmasi gerekir

24
32
yanıtYanıtla
garip bir vatandaş:

tbmm medeki lokantayıda özelleştirin madem ucuza birşey yoksa bu ülkede . . .

49
0
yanıtYanıtla
ahmet ahmet:

36tl ye eşek gibi garsonluk yapyruzz kapansn

17
19
yanıtYanıtla
HAKAN:

HALKIN YENİ YAPTIRILAN AKSARAYI KİRAYA VEREREK GELİRLERİNDEN YARARLANMASI GEREKİYOR. SONUÇTA HALKIN PARASIYLA YAPTIRILDI. HALK İSTEDİĞİ GİBİ KULLANMALI.

28
5
yanıtYanıtla
Tüm 89 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title