Haberler

Ordu'dan Tubitak'a 14 Proje

’46. TUBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Samsun Bölge Sergisi’ne Ordulu öğrenciler 14 proje ile katılacak.

'46. TUBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Samsun Bölge Sergisi'ne Ordulu öğrenciler 14 proje ile katılacak.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TUBİTAK) öncülüğünde bu yıl 46'ıncısı düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na Ordu 14 proje ile katılacak. Ordu genelinde farklı okullardan 14 öğrenci, bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik ve sosyoloji alanlarında yaptıkları projelerini sergileyecek. Yarışmada sergilenecek projelerin oluşturulan heyet incelemesinin ardından belirlendiğini ifade eden Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, yarışmadan iyi bir derece ile dönmek istediklerinin belirtti.

TÜRKKAN: "İLK 50'YE GİRMEK İSTİYORUZ"

Ordu genelinde öğrencilerin yarışmaya katılmak için önemli projeler hazırladığını vurgulayan Türkkan, "Düzenlenecek yarışma için öğretmenlerimiz tarafından bir heyet oluşturuldu. Ordu genelinde öğrencilerimizin hazırladığı 470 proje okullarımızda sergilendi ve heyetin incelemesi sonucu 14 proje Samsun'da yapılacak yarışmada sergilenmeye hak kazandı. Samsun'da ki yarışmada ilk 50'ye girerek Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenleyeceği sergiye katılmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı bu projelerle Ordu'nun eğitimdeki çıtasını yükseltmek istiyoruz. Proje işi hem düşünme hem uygulama işi bunu başaran tüm öğrenci ve öğretmenlerime, onların en büyük destekçileri olan ailelerine teşekkür ediyorum" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevzat Türkkan Türkiye Samsun Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title