Haberler

Ordu'dan 769 Kişi Hacca Gidiyor

Ordu Müftüsü Mürsel Öztürk, bu sene Ordu’dan 769 kişinin hacca gideceğini söyledi.

Ordu Müftüsü Mürsel Öztürk, bu sene Ordu'dan 769 kişinin hacca gideceğini söyledi.

Müftü Öztürk yaptığı açıklamada, 769 kişinin yanı sıra çeşitli unvanlarda 39 din görevlisinin de hac mevsimi boyunca kutsal topraklarda hacı adaylarına hizmet vermek üzere görevli olduklarını ifade etti. Müftü Öztürk, "Ordu il genelinde 2017 yılı için yeni kayıt yaptıran hacı adayı sayımız 3 bin 69 kişidir. Hacca gitmek üzere yıllar itibariyle müracaat edip sıra bekleyen toplam hacı adayı sayımız 16 bin 732'dir. 2017 yılı Hac organizasyonu kapsamında bu sene Ordu ilinden 769 kişi hacca gidecektir. Bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığımız aldığı bir karar ile şehit ve gazi yakınlarını kurasız olarak hacca götürmektedir. Bu sene ilimizden hacca gidecek 769 kişinin arasında bu bağlamda 27 şehit ve gazi yakını bulunmaktadır" bilgilerini verdi.

Öztürk, Ordu'dan kutsal topraklara 3 kafilenin gideceğini, ilk kafilenin 17 Ağustos Cuma akşamı saat 23.00'te İl Müftülüğü bahçesinde düzenlenecek uğurlama merasiminin ardından 18 Ağustos Cuma günü saat 04.55'te Ordu-Giresun Havalimanından Medine'ye hareket edeceğini, son hac kafilesinin ise 22 Ağustos Salı günü yine Ordu-Giresun Havalimanından saat 13.25'te Cidde havalimanına Mekke'ye gideceğini kaydetti.

Öztürk, kutsal topraklarda hac görevlerini yerine getiren hacılardan ilk kafilenin 21 Eylül Perşembe günü Ordu'ya dönüş yapacağını kaydetti. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mürsel Öztürk Müftü Ordu Hac Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title