Haberler

Ordu'da Yasak Balık Avına 26 Bin Lira Ceza

Güncelleme:

Ordu'da avlanma yasağına rağmen başta hamsi olmak üzere balık avı gerçekleştirenlere ve ruhsatsız avlananlara 26 bin lira para cezası kesildi.

Ordu'da avlanma yasağına rağmen başta hamsi olmak üzere balık avı gerçekleştiren ayrıca ruhsatsız avlananlara 26 bin lira para cezası kesildi.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 15 Nisan'da başlayan avlanma yasağıyla birlikte ürün karaya çıkış noktalarında, denizde ve iç sularda, balıkçı barınak ve çekek yerlerinde, perakende satış yerlerinde, yol güzergahlarında ve balık halinde toplam 489 denetim gerçekleştirdi. Bu denetimlerde uygun olmayan istihsal vasıtaları bulunduran kullanan, amatör avcılığa muhalefet eden, bölge, zaman, tür ve büyüklük yönünden getirilen düzenlemelere uymayan ve gerçek kişi su ürünleri ruhsat teskeresi olmadan su ürünleri avcılığı yapan 28 kişiye toplam 26 bin TL idari para cezası uygulandı.

Ayrıca denetimlerde yasak olmasına rağmen ve boy sınırına uymaksızın avlanan 905 kasa hamsi balığına, 75 kg barbunya balığına, 25 kg mezgit balığına ve 3 kg istavrit balığı ile 7 adet kalkan ağına, 4 adet trol ağına, 2 adet algarnaya, 5 adet tırıvırı ağına, 5 bin 313 metre uzatma ağına el konuldu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title