Haberler

Ordu'da Yamaç Paraşütü Heyecanı

Doğu Karadeniz'de turistik cazibesini her geçen gün arttıran Ordu'da, yamaç paraşütü etkinlikleri her geçen gün yaygınlaşıyor.

Türkiye'nin çeşitli illerinden Ordu'ya gelen yüzlerce paraşüt tutkunu, 500 metre yüksekliğindeki Boztepe'de yamaç paraşütü yaparak yeşil ve mavinin tadını aynı anda çıkarıyor. Şehrin hemen yanı başındaki Boztepe'den kalkış yapan yamaç paraşütü sporcuları, dakikalarca Ordu ve Karadeniz'in üzerinde tur atarak büyük bir heyecan yaşıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'da yamaç paraşütü yapanların sayısının her geçen yıl arttığını belirtti. Ordu'nun yamaç paraşütü sporu açısından dünyada en şanslı şehirlerden biri olduğunu belirten Yılmaz, "Dünyada yamaç paraşütü sporu dağlık ve yerleşim birimlerinden uzak alanlarda yapılıyor. Bu da çok yorucu, zaman ve maddiyat isteyen bir durum. Ancak Ordu'da yamaç paraşütü şehrin hemen yanında teleferikle çıkılan 500 metre yükseklikteki Boztepe'den yapılıyor. Ayrıca denizin üzerinde uçuluyor olması ayrı bir heyecan veriyor. Değişik ülkelere mensup bazı arkadaşlar yaz döneminde Ordu'ya gelerek yamaç paraşütü yapıyor. Ordu, yamaç paraşütü için en ideal yerlerden biridir diyebiliriz" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğu Karadeniz Türkiye Boztepe Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title