Haberler

Ordu'da Wushu Rüzgarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Wushu Federasyonu ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Wushu(Kungfu) Gala Gecesi”nde Türkiye ve çeşitli ülkelerden gelen şampiyon sporcular gösteri yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Wushu Federasyonu ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Wushu(Kungfu) Gala Gecesi"nde Türkiye ve çeşitli ülkelerden gelen şampiyon sporcular gösteri yaptı.

Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi'nde bulunan Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlik, Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisiyle başladı. Programın açılışında konuşan Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Mehmet Zeki Akıncı, wushu sporunun doğuşunu ve gelişini anlatarak Türkiye'de yaygınlaşarak devam ettiğini söyledi. Wushu'nun bir aile sporu olduğunu ifade eden Akıncı, "Wushu bir aile sporudur, 7 yaşından 70 yaşına kadar herkes rahat rahat yapabilir. Sevgili Ordulular çocuklarınızı bu spora alıştırın ve dünya şampiyonları bizlerden buralardan çıksın" dedi.

GENÇ: "ORDU SAHİLİ SPORLA COŞACAK"

Ordu'da farklı spor aktiviteleri yapmak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, "Ordumuza, Ordululara farklı spor organizasyonları izletmek için daha çok çalışacağız. Bu doğrultuda ilk organizasyonunu wushu branşında dünya şampiyonlarını Ordu'ya getirerek başladık. İlerleyen günlerde de sokak basketbolu yapacağız bu doğrultuda bu yaz Ordu sahili sporla coşacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dünya şampiyonu sporcular nefes kesen gösterilerde sundu. 7'den 70'e herkesin izlediği etkinlikte şampiyon sporcular, büyük alkış aldı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Altınordu Şarkiye Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title